Terveellinen leipävanukas, rahkaa ja viikunoita

20 minuuttia
370 kcal

Valmista aamiaiseksi lämmin, kaunis ja täyttävä leipävanukas yli jääneestä ruisleivästä. Mausta vaniljajauheella ja hunajalla ja koristele kauniisti.

Annos leipävanukasta ja rahkaa

PERINTEINEN LEIPÄVANUKAS uutena versiona ruisleivästä valmistettuna. Maistuu hyvältä ja tekee hyvää vatsalle.

© wichmann+bendtsen

Uudenlainen leipävanukas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 5 viipaletta ruisleipää
  • 5 dl vettä
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1½ rkl hunajaa
  • 1 ripaus merisuolaa

Päälle

  • 1 dl rahkaa
  • 1 viikuna
  • 2 rkl kookoslastuja
  • Yrttejä maun mukaan

Valmistus

  • Murenna ruisleipä kattilaan, lisää vesi, vaniljajauhe, hunaja ja merisuola. Kiehauta ja sekoita, anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia.
  • Maista ja lisää hiukan vettä, jos leipäseos tuntuu liian paksulta.
  • Viipaloi viikuna. Jaa leipävanukas annoskulhoihin ja koristele rahkalla, viikunalla, kookoslastuilla ja maun mukaan yrteillä.