Mehevät kasvismuffinit

40 minuuttia
177 kcal

Jos haluaisit lisätä kasvisten syöntiä myös aamiaisella, kokeile näitä helppoja mutta supermaukkaita muffineja. Mehevät muffinit on helppo leipoa vaikka heti aamutuimaan!

Kasvismuffini

HALUAISITKO LISÄÄ KASVISTA AAMIAISPÖYTÄÄN? Se onnistuu helposti!

© Skovdal Nordic

Mehevät kasvismuffinit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 41 g kesäkurpitsaa
  • 16 g lehtipinaattia
  • 1 munaa
  • 41 g 250 g ricottajuustoa
  • ¼ tl merisuolaa
  • 16 g grahamjauhoja
  • 25 g vehnäjauhoja
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • 6½ g hasselpähkinärouhetta

Valmistus

  • Raasta kesäkurpitsa ja revi pinaatinlehdet.
  • Riko munien rakenne, sekoita joukkoon ricotta. Lisää kasvikset ja suola.
  • Kääntele joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei muffineista tule sitkeitä.
  • Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin ja ripottele päälle hasselpähkinärouhe.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  • Jos kaipaat vielä tuhdimpaa aamupalaa, tarjoa lämpöisten muffinien kanssa kylmäsavustettua lohta tai ilmakuivattua kinkkua.

VINKKI! Loput muffinit voi pakastaa tai ottaa evääksi.