Mehevät kasvismuffinit
12 kpl
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
AINEKSET
250 g kesäkurpitsaa
100 g lehtipinaattia
6 munaa
250 g 250 g ricottajuustoa
1 tl merisuolaa
100 g grahamjauhoja
150 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
40 g hasselpähkinärouhetta
Valmistus
- Raasta kesäkurpitsa ja revi pinaatinlehdet.
- Riko munien rakenne, sekoita joukkoon ricotta. Lisää kasvikset ja suola.
- Kääntele joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei muffineista tule sitkeitä.
- Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin ja ripottele päälle hasselpähkinärouhe.
- Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Jos kaipaat vielä tuhdimpaa aamupalaa, tarjoa lämpöisten muffinien kanssa kylmäsavustettua lohta tai ilmakuivattua kinkkua.
VINKKI! Loput muffinit voi pakastaa tai ottaa evääksi.
Ravintosisältö/muffini:
Energiaa: 177 kcal
Proteiinia: 9 g
Rasvaa: 8 g
Hiilihydraattia: 19 g
Kuitua: 2 g