Aamiainen, joka sisältää puuroa, hedelmiä ja mehua

Paras alku päivälle neljällä erityyppisellä aamiaisella

4 superterveellistä aamiaista

Aamiainen on päivän tärkein ateria, joten siihen kannattaa panostaa. Esittelyssä 4 erityyppistä aamiaista, jotka antavat hyvän startin päivään.

maanantai 24. syyskuuta 2018 teksti KUNTO PLUS

Perinteinen aamiainen saa päivän tehokkaasti käyntiin


Sisältö

Ruisleipäviipale, jonka päällä on juustosiivu ja punaista paprikaa. Lisäksi keitetty kananmuna, appelsiini ja kuppi vihreää teetä.

Vaikutus

Aamiaisesta saa proteiinia ja hitaita hiilihydraatteja, ja lisäksi aivot saavat maltillisen annoksen kofeiinia vihreästä teestä. Syöt jotain jokaisesta kolmesta pääruoka-aineryhmästä, kuten terveelliseen aamiaiseen kuuluukin.  

Älyaamiainen vahvistaa muistia ja keskittymiskykyä


Sisältö

Rasvatonta probioottista jogurttia myslin, pähkinöiden ja mustikoiden kera. Lisäksi iso lasi vettä ennen aamiaista.

Vaikutus

Aamun aloitus isolla vesilasillisella tekee hyvä elimistön nestetasapainolle. Rasvaton maitohappobakteereja sisältävä jogurtti tasapainottaa vatsan toimintaa, jolloin aivot saavat työrauhan. Pähkinät sisältävät runsaasti aivoille hyvää tekeviä vitamiineja ja kivennäisaineita, ja mustikat sisältävät antioksidantteja, jotka edistävät aivojen toimintaa. 

Valmista itse herkullinen ja taatusti terveellinen mysli


Kaipaatko inspiraatiota aterioihin? KUNTO PLUSsan terveellisten ja herkullisten reseptien avulla saat helposti vaihtelua aterioihin


Liikkujan aamiainen antaa rutkasti energiaa

Sisältö

Smoothie rasvattomasta maidosta, banaanista ja marjoista sekä pieni kupillinen kahvia tai teetä.

Vaikutus

Liikkujan aamiainen sulaa vatsasta nopeasti ja nostaa samalla vireystasoa kofeiinin avulla. Myös verensokeri nousee nopeasti smoothien avulla. Näin olet valmis liikkumaan pian aamiaisen jälkeen. Maidon sisältämä proteiini varmistaa, ettei treenin aikainen lihastyö rasita lihaksia liikaa.

Lisää herkullisia smoothiereseptejä löydät täältä

Kiireisen aamiainen pitää kylläisenä pitkään  


Sisältö

Rasvattomaan maitoon tehty kaurapuuro pähkinöiden, kanelin ja omenan kera. Lisäksi iso lasi vettä. 

Kaurapuuro on superterveellinen aamiainen. Kerromme, miksi

Vaikutus

Lämmin kaurapuuro on todella täyttävä aamiainen. Yksi syy siihen on, että se tulee syötyä hitaasti. Kaurahiutaleiden kuidut alkavat sulaa jo keittovaiheessa, joten ne alkavat syödessäkin täyttää jo vatsalaukussa eivätkä vasta paksusuolessa, kuten kypsentämättömiä hiutaleita syödessä. Pähkinät sisältävät hyviä rasvoja ja proteiinia, joka pidentää kylläisyydentunnetta. Omenassa on runsaasti kuitua ja hedelmäsokeria, jotka pitävät verensokerin tasaisena.

Täältä löydät kaikki KUNTO PLUSsan puuroreseptit

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee