Mitä eroa on tummalla suklaalla ja maitosuklaalla?
Tumman suklaan useimmat tietävät terveellisemmäksi, mutta miten se varsinaisesti eroaa maitosuklaasta?
Tumman suklaan useimmat tietävät terveellisemmäksi, mutta miten se varsinaisesti eroaa maitosuklaasta?
Tummassa suklaassa on korkea kaakaopitoisuus ja näin myös paljon terveellisiä antioksidantteja. Mitä tummempi suklaa, sitä terveellisempää se on. Maitosuklaassa on käytetty vähemmän kaakaota, ja sen sijaan siinä on yleensä paljon sokeria.
Energiapitoisuuden osalta nämä kaksi suklaatyyppiä ovat suunnilleen samalla – melko korkealla – tasolla. Tumma suklaa on kuitenkin huomattavasti täyttävämpää, joten sitä ei yleensä syödä yhtä paljon kerrallaan.
Kokeile myös: Terveelliset täysjyväiset suklaasämpylät
Tumma suklaa
● Runsaasti antioksidantteja ja hyvä kylläisyysarvo. Suklaata, jonka kaakaopitoisuus on vähintään 43 prosenttia, voidaan kutsua tummaksi, mutta jos haluat mahdollisimman terveellistä suklaata, valitse vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävä tuote.
Maitosuklaa
● Vähän kaakaota, paljon sokeria ja rasvaa ja kehno kylläisyysarvo. Ravitsemuksellisesti paras valinta maitosuklaiden kategoriassa on suklaa, jossa on lisäksi pähkinöitä.