4 yllättävää faktaa suklaasta

Suklaalla voi herkutella hyvällä omallatunnolla. Lue, mitkä neljä yllättävää tekijää ovat syynä siihen, ettei suklaan syönnistä tarvitse tuntea syyllisyyttä.

Nainen makaa sängyllä suklaata syöden

Suklaan monet hyvät puolet

Annamme neljä hyvää syytä korkata levy tummaa suklaata ja herkutella hyvillä mielin. Suklaa on nimittäin terveellisempää kuin ehkä uskoitkaan.

1. Sydänystävä

Tumma suklaa voi kohtuullisissa määrin nautittuna olla hyväksi sydämelle ja verisuonille. Sen on todettu vahvistavan verisuonia ja ehkäisevän niiden kalkkeutumista. Tumman suklaan antioksidantit voivat parantaa verisuonten seinämien joustavuutta ja edistää näin verenkiertoa, mikä vähentää sydämeen kohdistuvaa rasitusta. Pari palaa tummaa suklaata päivässä riittää myönteiseen vaikutukseen.

2. Lievitystä tulehduksiin

Tumma suklaa maistuu myös suoliston hyville bakteereille. Ne tuottavat kaakaon sisältämistä aineista helpommin imeytyviä yhdisteitä, jotka voivat vähentää sydänsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen, syöpään, masennukseen ja lihavuuteen liittyviä tulehduksia. Muista kuitenkin nauttia suklaata kohtuudella, sillä suklaassa on runsaasti energiaa, ja ylipaino lisää elimistön tulehdustilaa.

3. Hyvää oloa

Suklaa sisältää aineita, jotka edistävät elimistön hyvän olon hormoneiden endorfiinien ja serotoniinin tuotantoa. Suklaa myös auttaa rentoutumaan ja parantamaan mielialaa.

4. Kylläisyyttä

Kaakaovoin rasvahapot etenevät varsin verkkaisesti mahalaukusta, jolloin aivot saavat vatsasta viestejä, että enempää täytettä ei nyt tarvita.

Vinkki! Tarkista suklaan kaakaopitoisuus.

Suklaaostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota suklaan kaakaopitoisuuteen ja suosia vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävää suklaata. Hyvinvointia tukevat ominaisuudet juontuvat nimittäin suklaan raaka-aineena käytettävistä kaakaopavuista. Kaakaon lisäksi suklaa sisältää yleensä runsaasti sokeria ja mahdollisesti maitoa. Valkosuklaan valmistuksessa kaakaomassaa ei käytetä lainkaan, ja maitosuklaakin sisältää pääasiassa sokeria ja maitoa.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background