Suurin osa kasvisten terveellisistä ainesosista sijaitsee kuoressa tai sen alla. Esimerkiksi appelsiinissa sekä kuori että sen valkoinen sisäosa ovat terveellisempiä kuin hedelmäliha!

Kuorimatta paras

Kuoret eivät ole jätettä. Näin käytät hyödyksi mahdollisimman suuren osan ”pakkauksista”.

maanantai 30. toukokuuta 2011

Hyvin usein suurin osa kasvisten terveellisistä ainesosista sijaitsee kuoressa tai sen alla. Loppu on enimmäkseen vettä ja hiilihydraateja. Kuoret olisivat usein paljon terveellisempää syötävää kuin hedelmän sisus, sillä kuorten sisältämistä suojaravintoaineista olisi hyötyä terveydelle. Luonto on pakannut hedelmät ja kasvikset kauniisti ja houkuttelevasti. Värikkäistä kuorista on kuitenkin muuhunkin kuin silmäniloksi. Ne suojaavat hedelmälihaa taudeilta, tuholaisilta ym. haitallisilta ympäristötekijöiltä ja sisältävät sen vuoksi runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Thaimaalaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin 28 eri hedelmälajia ja tuloksena oli, että lähes kaikki olivat päältä terveellisempiä kuin sisältä. Esimerkiksi kiivin kuoressa on kolme kertaa niin paljon antioksidantteja kuin sen hedelmälihassa. Ranskalaisen tutkimuksen mukaan omenan kuorten sisältämät polyfenoli-antioksidantit prosyanidit hidastivat syöpäsolujen kasvua. Kompostiämpärissä kuorten tehoaineista ei ainakaan suoraan ole terveydelle hyötyä. Lue sivun lopun linkeistä, miten hyödynnät eri kasvisten terveellisimmät osat.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee