Kaurahiutaleet ja maito edistävät palautumista

Annos kaurahiutaleita ja rasvatonta maitoa ripauksella sokeria treenin jälkeen on urheilujuomaa tehokkaampi keino, kun halutaan auttaa lihaksia palautumaan rasituksesta.

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin naispuolisten pyöräilijöiden palautumista treenin rasituksista.

**LUE MYÖS: Kaurapuuro on terveellisintä pikaruokaa

Tutkijoiden tavoitteena oli löytää terveellinen, edullinen ja helppo vaihtoehto urheilujuomille. Kun esimerkiksi voimaharjoittelussa treenataan lihaksia, niihin syntyy pieniä vaurioita. Kun vauriot parantuvat, lihaksesta tulee entistä vahvempi. Sopiva ruoka tai juoma voivat edistää rasituksesta toipumista.

Kaurahiutaleet ja maito todella tepsivät: sekä urheilujuomat että kaurahiutaleiden ja maidon yhdistelmä täyttävät lihasten glykogeeni- eli polttoainevarastot treenin jälkeen, mutta kaura-annos hoitaa tehtävän tehokkaammin, terveellisemmin nopeammin ja edullisemmin. Myös muut kuitupitoiset hiutaleet ja murot toimivat samoin.

Lähde: American College of Sports Medicine

Ilouutinen myös purukalustolle

Palautumisjuoman vaihtamineen kaurahiutaleisiin ja maitoon on ilahduttavaa hampaiden kannalta.

Asiantuntijat ovat varoittaneet monien urheilujuomien suuren sokeripitoisuuden olevan hampaille tuhoisampaa kuin virvoitusjuomat.

Kaurahiutaleet ovat muutenkin terveellisiä: Kauran hyvät rasvat ehkäisevät sydän- ja verisuonitauteja ja kuitu edistää ruuansulatusta.

Maito puolestaan sisältää runsaasti kalsiumia, käytettiinpä rasvatonta tai vähärasvaista maitoa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background