Hedelmäsalaatti, vaniljajogurttia ja myslimuroja

40 minuuttia

Hedelmäsalaatti, vaniljajogurttia ja myslimuroja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Hedelmäsalaatti

  • ½ appelsiini
  • ½ omena
  • 50 g sekalaisia (pakaste)marjoja

Vaniljajogurtti

  • 1 dl paksua jogurttia (esimerkiksi bulgarianjogurttia)
  • puolikkaan vaniljatangon siemenet

Myslimurot

  • 37 g suuria kaurahiutaleita
  • 20 g mantelirouhetta
  • ½ rkl kanelia
  • 25 g aprikooseja kuutioituna
  • ½ tl pähkinäöljyä
  • ½ rkl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  • Pilko hedelmät ja annostele ne neljään annosmaljaan (voidaan tehdä jo edellisenä iltana).
  • Sekoita jogurttiin vanilja, ja anna sen maustua jääkaapissa.
  • Kuumenna hunajaa ja kaurahiutaleita paksupohjaisessa kattilassa, lisää öljy ja mantelirouhe ja jatka kuumentamista kunnes neste karamellisoituu.
  • Ota kattila liedeltä, lisää kaneli ja aprikoosisilppu.
  • Levitä seos uunipellille ja paahde 180-asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.
  • Annostele hedelmien päälle pari lusikallista jogurttia ja myslimurot.
  • Loput murot säilyvät ainakin pari viikkoa tiiviissä lasipurkissa.