Hedelmäsalaatti, vaniljajogurttia ja myslimuroja

keskiviikko 25. toukokuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet, 4 annosta


Hedelmäsalaatti

1 appelsiini
1 omena
100 g sekalaisia (pakaste)marjoja


Vaniljajogurtti

2 dl paksua jogurttia (esimerkiksi bulgarianjogurttia)
puolikkaan vaniljatangon siemenet

Myslimurot

75 g suuria kaurahiutaleita
40 g mantelirouhetta
1 rkl kanelia
50 g aprikooseja kuutioituna
1 tl pähkinäöljyä
1–2 rkl juoksevaa hunajaa


Valmistus

  • Pilko hedelmät ja annostele ne neljään annosmaljaan (voidaan tehdä jo edellisenä iltana).
  • Sekoita jogurttiin vanilja, ja anna sen maustua jääkaapissa.
  • Kuumenna hunajaa ja kaurahiutaleita paksupohjaisessa kattilassa, lisää öljy ja mantelirouhe ja jatka kuumentamista kunnes neste karamellisoituu.
  • Ota kattila liedeltä, lisää kaneli ja aprikoosisilppu.
  • Levitä seos uunipellille ja paahde 180-asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.
  • Annostele hedelmien päälle pari lusikallista jogurttia ja myslimurot.
  • Loput murot säilyvät ainakin pari viikkoa tiiviissä lasipurkissa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee