Hedelmäsalaatti, vaniljajogurttia ja myslimuroja
Vaniljajogurtti
- 1 dl paksua jogurttia (esimerkiksi bulgarianjogurttia)
- puolikkaan vaniljatangon siemenet
Myslimurot
- 37 g suuria kaurahiutaleita
- 20 g mantelirouhetta
- ½ rkl kanelia
- 25 g aprikooseja kuutioituna
- ½ tl pähkinäöljyä
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
Valmistus
Pilko hedelmät ja annostele ne neljään annosmaljaan (voidaan tehdä jo edellisenä iltana).
Sekoita jogurttiin vanilja, ja anna sen maustua jääkaapissa.
Kuumenna hunajaa ja kaurahiutaleita paksupohjaisessa kattilassa, lisää öljy ja mantelirouhe ja jatka kuumentamista kunnes neste karamellisoituu.
Ota kattila liedeltä, lisää kaneli ja aprikoosisilppu.
Levitä seos uunipellille ja paahde 180-asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.
Annostele hedelmien päälle pari lusikallista jogurttia ja myslimurot.
Loput murot säilyvät ainakin pari viikkoa tiiviissä lasipurkissa.