Vältä ihon veltostuminen painonpudotuksen yhteydessä

Miten ihon ylimääräisen löysyyden voi välttää, kun kilot karisevat?

Nainen venyttää vatsanahkaa

NAINEN VENYTTÄÄ VATSANAHKAA Näin vältät löysän ihon painonpudotuksen yhteydessä.

© iStock

Näin vältät löysän ihon painonpudotuksen yhteydessä

Ikävä kyllä sinun on oltava kärsivällinen, sillä iho tarvitsee aikaa palautuakseen ennalleen, jos se on ollut pitkään pingottuneena. Suuri osa rasvasta, jota lihoessa kertyy kehoon, asettuu aivan ihon alle ja työntää sitä ulospäin. Kun rasva sitten laihduttaessa alkaa huveta, syntyy tyhjää tilaa, jonka takia iho löystyy. Joillakin onnekkailla iho on kimmoisa ja palautuu nopeasti, kun taas toisilla palautuminen on heikompaa.

Noin kolmikymppisestä alkaen kiinteytyminen hidastuu. Iän myötä solujen aineenvaihdunta nimittäin hidastuu ja iho ohenee, mikä aiheuttaa ryppyjä ja iho löystyy vaikkei laihtuisikaan. Seuraavilla keinoilla voit edistää ihon kimmoisuuden säilymistä.

Näin voit ehkäistä ihon veltostumista

Syö terveellisesti

Syö kasviksia, rasvaista kalaa, pähkinöitä, avokadoa ja oliiveja, joissa on paljon kertatyydyttymätöntä rasvaa. Se hidastaa ihon ikääntymistä ja edistää kimmoisten solujen syntyä.

Jos kaipaat ideoita terveellisiin aterioihin, näistä avokadoresepteistä löydät varmasti mieleisesi.

Juo vettä

Ihon hehkeys ja kimmoisuus riippuvat siitä, onko sen soluissa tarpeeksi nestettä. Sitä edistää veden juominen. Juo esimerkiksi iso lasi vettä joka aterialla ja lisäksi puoli litraa päivän mittaan.

Täältä löydät 10 hyvää syytä juoda enemmän vettä.

Kasvata lihasmassaa

Paras suoja käsivarsien alleja vastaan ovat vahvat ojentajalihakset, jotka saat, kun teet punnerruksia ja penkkipunnerruksia. Myös lihaksikkaat jalat ja treenatut rinta- ja vatsalihakset täyttävät ihon alla olevaa tilaa. Siksi lihastreeni on loistava apukeino kamppailussa ihon veltostumista vastaan.