Näin kiinteytät peppua, vatsaa ja käsivarsia

Valmentajamme laati tehokkaat strategiat, joilla treenaat niin pakaroiden, vatsan ja käsivarsien lihaksiin voimaa ja kiinteyttä.

Naiset poksauttelevat ilmapalloja neuloilla

KIINTEYTTÄ KEHOON – meillä on strategiat valmiina niin pepun, vatsan kuin käsivarsienkin kiinteyttämiseen.

© Jakob Helbig

Leppeästi heiluvat allit, täyteläinen vatsa, muhkea peppu... Monilla on kehossaan jokin kohta, joka aiheuttaa ärtymystä peilin edessä vuodesta toiseen.

Rasvan asettuminen kehossa riippuu niin perimästä, sukupuolesta kuin elintavoistakin: esimerkiksi naisilla rasvaa kertyy luonnostaan lantiolle, mutta stressi ja vähäinen liikunta voi saada naisillakin keskivartalon pyöristymään. Millään kuureilla tai treeneillä ei voi täsmälaihduttaa vain tietyistä vartalon osista, mutta ­monipuolisella ja tehokkaalla harjoittelulla ylimääräistä ­rasvaa saadaan palamaan koko kehosta. Kun rasvakerrosta­ hupenee ­lihaksia peittämästä, ­treenin ­tulokset näkyvät myös juuri siellä, ­mihin ­kiinteytystä on erityisesti toivottu.

Treenillä kiinteyttä kolmeen kohteeseen

Valmentaja Frida Hallqvist on laatinut strategiat käsivarsien, pakaroiden ja vatsan kiinteyttämiseen. Koska rasvanpolttoa ei voi ­kohdistaa vain tiettyyn kehon osaan, ei myöskään ole järkeä treenata ankarasti vain yhtä lihas­ryhmää. Sen sijaan reippaasti energiaa kuluttavalla harjoittelulla, koko kehon lihastreenillä sekä erityisesti haluttuihin osiin kohdennetuilla tehokkailla harjoitteilla ja ­tavoitteita tukevalla ruokavaliolla tuloksia ­alkaa pian näkyä.

Kolme naista otti haasteen vastaan ja ­kokeili käytännössä Fridan kiinteytysstrategioita. Alla näet tulokset – mikä ohjelmista sopisi sinun tavoitteisiisi?

Line, 35, halusi eroon vatsamakkaroista

LINE, 35, HALUSI EROON VATSAMAKKAROISTA PAINO Ennen: 76,7 kg Jälkeen: 66 kg - RASVAPROSENTTI Ennen: 37,5 Jälkeen: 30,4 - KÄSIVARSI** Ennen: 86 cm Jälkeen: 71 cm

Frejalta, 33, katosi 9 cm lantiolta

FREJALTA, 33, KATOSI 9 CM LANTIOLTA PAINO Ennen: 67,8 kg Jälkeen: 62,2 kg - RASVAPROSENTTI Ennen: 32 Jälkeen: 23,5 - LANTIO: Ennen: 105 cm Jälkeen: 96 cm - REIDET**: Ennen: 63 cm Jälkeen: 57 cm

Pian, 47, käsivarret kiinteytyivät merkittävästi

PIAN, 47, KÄSIVARRET KIINTEYTYIVÄT MERKITTÄVÄSTI PAINO Ennen: 72 kg Jälkeen: 65 kg - RASVAPROSENTTI Ennen: 34,8 Jälkeen: 24,7 - KÄSIVARSI: Ennen: 31 cm Jälkeen: 27,5 cm