Naiset poksauttelevat ilmapalloja neuloilla
Kiinteyttä kehoon

– meillä on strategiat valmiina niin pepun, vatsan kuin käsivarsienkin kiinteyttämiseen.

© Jakob Helbig

Näin kiinteytät peppua, vatsaa ja käsivarsia

Valmentajamme laati tehokkaat strategiat, joilla treenaat niin pakaroiden, vatsan ja käsivarsien lihaksiin voimaa ja kiinteyttä.

maanantai 22. tammikuuta 2018 teksti F. Hallqvist

Leppeästi heiluvat allit, täyteläinen vatsa, muhkea peppu... Monilla on kehossaan jokin kohta, joka aiheuttaa ärtymystä peilin edessä vuodesta toiseen.

Rasvan asettuminen kehossa riippuu niin perimästä, sukupuolesta kuin elintavoistakin: esimerkiksi naisilla rasvaa kertyy luonnostaan lantiolle, mutta stressi ja vähäinen liikunta voi saada naisillakin keskivartalon pyöristymään. Millään kuureilla tai treeneillä ei voi täsmälaihduttaa vain tietyistä vartalon osista, mutta ­monipuolisella ja tehokkaalla harjoittelulla ylimääräistä ­rasvaa saadaan palamaan koko kehosta. Kun rasvakerrosta­ hupenee ­lihaksia peittämästä, ­treenin ­tulokset näkyvät myös juuri siellä, ­mihin ­kiinteytystä on erityisesti toivottu.

Treenillä kiinteyttä kolmeen kohteeseen

Valmentaja Frida Hallqvist on laatinut strategiat käsivarsien, pakaroiden ja vatsan kiinteyttämiseen. Koska rasvanpolttoa ei voi ­kohdistaa vain tiettyyn kehon osaan, ei myöskään ole järkeä treenata ankarasti vain yhtä lihas­ryhmää. Sen sijaan reippaasti energiaa kuluttavalla harjoittelulla, koko kehon lihastreenillä sekä erityisesti haluttuihin osiin kohdennetuilla tehokkailla harjoitteilla ja ­tavoitteita tukevalla ruokavaliolla tuloksia ­alkaa pian näkyä.

Kolme naista otti haasteen vastaan ja ­kokeili käytännössä Fridan kiinteytysstrategioita. Alla näet tulokset – mikä ohjelmista sopisi sinun tavoitteisiisi?

Näin kiinteytät peppua, vatsaa ja käsivarsia

Line, 35, halusi eroon vatsamakkaroista
Line, 35, halusi eroon vatsamakkaroista

PAINO Ennen: 76,7 kg Jälkeen: 66 kg  -  RASVAPROSENTTI Ennen: 37,5 Jälkeen: 30,4 - KÄSIVARSI Ennen: 86 cm Jälkeen: 71 cm

Frejalta, 33, katosi 9 cm lantiolta
Frejalta, 33, katosi 9 cm lantiolta

PAINO Ennen: 67,8 kg Jälkeen: 62,2 kg - RASVAPROSENTTI Ennen: 32 Jälkeen: 23,5 - LANTIO: Ennen: 105 cm Jälkeen: 96 cm  - REIDET: Ennen: 63 cm Jälkeen: 57 cm

Pian, 47, käsivarret kiinteytyivät merkittävästi
Pian, 47, käsivarret kiinteytyivät merkittävästi

PAINO Ennen: 72 kg Jälkeen: 65 kg - RASVAPROSENTTI Ennen: 34,8 Jälkeen: 24,7 -  KÄSIVARSI: Ennen: 31 cm Jälkeen: 27,5 cm

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee