Näin vatsatreeniohjelma tehoaa

KUNTO PLUSsan liikunta-asiantuntijan Michelle Kristensenin mukaan KUNTO PLUS -dieetin vatsatreenin teho perustuu lyhyisiin sarjoihin raskaalla vastuksella ja jälkikulutuksen tehostumiseen.

Näin treeni toimii

  • Enintään puolen tunnin treeni tehdään tehokkaasti. Se tehoaa erityisesti vatsanseudun rasvakudokseen.
  • Useimmissa harjoitteissa käytetään vastusta. Se haastaa lihakset tehokkaasti ja vastusta voi lisätä sitä mukaa, kun lihakset kehittyvät ja voimistuvat.
  • Energiaa kuluu treenin jälkeenkin. Syke nousee kiivaaksi niin intervalleissa kuin lihastreeninkin aikana, mikä tehostaa kulutusta jopa 14 tunniksi treenin jälkeen.
  • Kuntoilun aloittaminen innostaa syömään terveellisemmin, mikä lisää harjoittelun tehoa.

Anna kaikkesi

Jotkut tekevät sata vatsarutistusta tai ojentautuvat kolmeksi minuutiksi lankuksi päivittäin tai ainakin joka toinen päivä. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen tapa treenata vatsaa. Vatsalihaksia saa vahvistettua parhaiten vastustreenillä. Siksi oheisissa litteän vatsan harjoitteissa käytetään painoa tai jumppakuminauhaa.

Vastusta kannattaa lisätä lihasten vahvistuessa. Valitse paino tai kuminauha niin, että jaksat tehdä 10–12 toistoa ennen kuin joudut pitämään tauon. Lihakset täytyy haastaa äärimmilleen, jotta treeni tehoaisi.