5 hyvää syytä hyppiä trampo­liinilla

Trampoliini ei ole vain perheen pienimmille. Siitä saa myös tehokasta treeniä. Lue, miksi aikuisenkin kannattaa hyppiä!

Nainen hyppii trampoliinilla.

KIVAA LIIKUNTAA – JEEEEE! Pötypuhetta, että trampoliinilla pomppiminen sopisi vain lapsille!

© Getty Images

Rumentaako trampoliini mielestäsi pihan? Ehkä sinun pitäisi tutustua siihen lähemmin. Hyppely on sekä lapsille että aikuisille
hauskaa ja tehokasta liikuntaa.

Sopii KAIKILLE

Pitkä, pätkä, paksu tai kevyt – kaikki voivat hyppiä trampoliinilla, vaikka olisi vanha tai huonokuntoinenkin. Silloin pitää vain aloittaa pienillä, vakailla hypyillä – vaikka sivulta toiselle – jotta keho tottuu liikkumaan uudella tavalla.

Kalorit palavat

Vaikka pomppiminen tuntuu leikiltä, trampoliinilla hyppely on todella tehokasta liikuntaa, joka vauhdittaa rasvanpolttoa. Tutkijat vertailivat juoksua ja trampoliinihyppelyä vuonna 2016, ja havaitsivat, että hyppely lisäsi energiankulutusta ja elimistön hapenottokykyä vielä juoksuakin paremmin.

Sen verran paljon kaloreita treenisi polttaa

Tuo hymyn huulille

On lähes mahdotonta olla pahalla tuulella, kun hyppii trampoliinilla. Lapsellinen ilo, hyppelyn hauskuus ja sen tuoma energianpurkaus tekevät väkisinkin iloiseksi ja saavat unohtamaan, miten rasittavaa liikuntaa se oikeastaan onkaan.

Hellävaraista nivelille

Trampoliinilla hyppelystä saa runsaasti tehokasta ja dynaamista liikuntaa, mutta välttyy iskuilta, joita hyppiminen muuten jaloille aiheuttaisi. Polvi- ja nilkkavaivoista kärsivällekin trampoliini voi tarjota hyvän vaihtoehdon juoksulle.

Tasapaino paranee

Trampoliinin kaltainen epätasainen alusta sopii täydellisesti tasapaino- ja liikkuvuusharjoitteisiin, joissa jalkojen ja nilkkojen monet pienet lihakset joutuvat todella töihin pitääkseen sinut pystyssä. Kokeile vaikka seistä yhdellä jalalla trampoliinilla!

Hyviä neuvoja trampoliiniin mielivälle

Hypi yksin.

Useimmat vammat sattuvat, kun trampoliinissa on useita hyppijöitä.

Laskeudu jaloillesi.

Vältä painon vastaanottamista käsillä ja päällä.

Treenaa lantionpohjaa.

Hyppely voi rasittaa lantionpohjan lihaksia, joten muista lisäksi treenata niitä.