Nainen tekee TRX-treeniä
© Jakob Helbig

Pikatreeni TRX-nauhoilla

TRX-nauhat ovat supertehokas treeniväline, joka kulkee helposti mukana kaikkialle. Laadimme 3 harjoitteen teho-ohjelman, joka kehittää voimaa, tasapainoa ja kuntoa.

maanantai 25. kesäkuuta 2018 teksti J. Linder & A. Enevoldsen

10 minuutin TRX-treeni

Treeniohjelman hyödyt

 • Lihaskuntoa ja tasapainoa kunnon sykkeellä
 • Huippukuuri keskivartalon lihaksille

Ohjelma

 • 16 bulgarialaista askelkyykkyä (8 per puoli)
 • 16 yhden jalan soutua (8 per puoli)
 • 16 vuorikiipeilyaskelta (8 per puoli)

Treeni 

Tee niin monta kierrosta kuin ehdit 10 minuutissa. Pidä tarvittaessa lyhyt tauko kierrosten välissä.

Vinkki 

Säädä TRX-nauhojen pituus siten, että nilkkalenkit riippuvat pohkeesi korkeudella. 


Meiltä saat treeniohjelmat niin juoksuun, lihaskuntoharjoitteluun, joogaan kuin crossfit-harjoitteluunkin – ja moneen muuhun. Valitse juuri omiin tavoitteisiisi istuva ohjelma täältä ja aloita jo tänään.

Bulgarialainen askelkyykky
Bulgarialainen askelkyykky © Jakob Helbig

1. Bulgarialainen askelkyykky

Seiso selin TRX-nauhoihin ja pujota jalka taakse lenkkiin. Laskeudu kyykkyyn, kunnes etummainen polvi on noin 90 asteen kulmassa. Nouse takaisin alkuasentoon. Paina lenkissä olevaa jalkaa alustaa kohti, kun laskeudut alas, ja nouse ylös pakaralihasten avulla.

 • Vaativa: Tee pieni hyppy nousun aikana.
 • Kevyempi: Jos tasapainoa on vaikea pitää, käänny toisinpäin, säädä kädensijojen korkeus ja tee kyykyt pitäen kahvoista kiinni. 

Yhden jalan soutu
Yhden jalan soutu © Jakob Helbig

2. Yhden jalan soutu

Nojaa taakse vartalo suorana ja vedä kädensijat kylkiä vasten. Nosta toinen jalka eteen. Nojaudu suorin vartaloin taaksepäin, kunnes käsivarret suoristuvat. Vedä itsesi takaisin alkuasentoon. Pidä hihnat suorina koko harjoitteen ajan. Toista toisella jalalla.

 • Vaativa: Siirrä tukijalka kauemmas laitteesta.
 • Kevyempi: Pidä kumpikin jalka alustassa.

Vuorikiipeily
Vuorikiipeily © Jakob Helbig

3. Vuorikiipeily

Asetu etunojapunnerruksen yläasentoon jalat lenkeissä ja käsivarret suorina hartioiden leveydellä. Vedä toisen jalan polvea saman puolen kyynärpäätä kohti. Suorista jalka ja toista liike toisella jalalla. Jatka vuoroaskellusta ja pidä ylävartalo suorana ja tiukkana koko harjoitteen ajan. Huolellinen liike on tärkeämpää kuin nopea tempo.

 • Vaativa: Tee etunojapunnerrus joka polvennoston jälkeen.
 • Kevyempi: Pysyttele alkuasennossa mahdollisimman pitkään ilman polvennostoja.

Ovatko nämä 3 harjoitetta jo hyvin hallussa? Täältä löydät lisää tehokkaita TRX-harjoitteita

Treeniasulla on väliä!

Jos haluat saada enemmmän irti treenistä, treeniasun tulee olla toimiva ja siinä tulee olla mukava olla. Nyt voit saada hyvännäköisen ActiveFit-treeniasun, johon kuuluvat korkeavyötäröiset trikoot ja tyylikäs, väljä lyhythihainen treenipaita. Molemmat ovat pehmeää ja hengittävää materiaalia, joka tuntuu mukavalta yllä ja toimii treenissä. Tutustu tästä tarjoukseen, josta saat 24,90 eurolla ActiveFit-treeniasun ja 4 KUNTO PLUS -lehteä.

Korkeavyötäröisissä trikoissa voi treenata tarvitsematta pelätä, että ne eivät pysy päällä. Paidan hengittävä materiaali varmistaa, ettei se liimaannu selkään, ja väljän mallin saumat eivät hankaa ikävästi liikkuessa. Nyt voit saada treeniasun ja 4 KUNTO PLUS -lehteä, joista saat kannustusta terveelliseen elämäntapaan, tehokkaita treeniohjelmia ja herkullisia reseptejä, vain 24,90 eurolla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee