4 hyvää syytä treenata peppua

Treenatut pakarat eivät ole pelkkä kauneuskysymys!

Pakaralihakset kuuluvat kehon suurimpiin lihaksiin ja isot pakaralihakset saavat lonkkanivelen ojentumaan eli ne toimivat kaikissa liikkeissä, joissa reisi ojentuu selkälinjaa taemmas, keskikokoiset ja pienet pakaralihakset loitontavat reisiä.

Jos pakaralihakset ovat luvalla sanoen veltot, monet liikkeet tulee helposti tehtyä pakaroiden sijasta etureiden lihaksilla, peppu näyttää litteältä ja etenemisestä puuttuu työntövoimaa. Kävelyyn ja juoksuun, luisteluun ja pyöräilyyn jne. tulee kummati uutta vauhtia ja tehoa, kun saa voimaa pakaralihaksiin. Estetiikkapuolella isojen pakaralihasten treenaaminen kasvattaa peppua pyöreämmäksi, pienempien pakaralihasten treeni pyöristää ahteria jossain määrin myös sivusuunnassa.

Reippaita, pitkiä askeleita

Istuessa, seistessä, makoillessa ja kävellä köpötellessä suuret pakaralihakset uninuvat Ruususen unta. Vasta riittävätn pitkät, reippaat askeleet saavat isot pakaralihakset heräämään.

Tavallisessa arjessa pakaralihakset eivät juurikaan aktivoidu, mikä näkyy litteänä, roikuvana peppuna.

Eikä siinä kaikki. Kun pakaralihakset pääsevät pinnaamaan töistään, lonkan koukistajalihakset, selkälihakset ja takareidet hoitavat pakaralihasten hommat, mistä seuraa lonkan koukistajien kiristymistä ja selkäkipuja.

Treenatun pepun terveysedut:

  • Parempi ryhtiPakaralihakset vaikuttavat lantion ja selän asentoon.
  • Selän turvatyynytNostaessa tarvitaan jalkoja ja pakaralihaksia. Jos pakaralihakset ovat kuin tyhjät pussit, selkälihakset joutuvat huolehtimaan nostoista, mikä voi kipeyttää selän.

  • Selkärangan suojaKävely, juoksu, hypyt ja muut töytäykset välittyvät nivelten kautta selkään. Kun reisi- ja pakaralihakset ovat kunnossa, ne vaimentavat iskut ja suojaavat selkää.

  • Kevyempi liikkuaMitä paremmassa kunnoss pakaralihakset ovat, sitä kevyemmältä tuntuu kaikki liikunta, jossa tarvitaan työntövoimaa.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background