Viisi syytä pelata tennistä

Tennis on terveellistä, sosiaalista ja hauskaa – ja jokainen tasosta riippumatta voi pelata. Kerromme viisi hyvää syytä tarttua mailaan ja alkaa harjoitella syöttöä!

Hymyilevä nainen pelaa tennistä.

MAILAPELIT Lähde tenniskentälle – tennistä saavat pelata muutkin kuin ammattilaiset.

© iStock

Pelaatko tennistä? Vai jätätkö sen ammattilaisille? Lähde kentälle! Tennis on helppo aloittaa, sitä voi pelata sisähalleissakin ja se on loistavaa liikuntaa. Jos et vielä usko, lue täältä viisi syytä siihen, miksi tennis on niin mahtava peli!

Kaikki liikunta pidentää ikää, mutta mailapelaajista kaikkein harvimmat kuolivat nuorina.

Kuoleman riski 14 v. seuraavia lajeja harrastaneilla oli näin paljon alhaisempi:

5 hyvää syytä pelata tennistä

Tennis on terveellistä, sosiaalista ja hurjan kivaa – ja sitä voivat pelata kaiken tasoiset pelaajat. Ohessa viisi hyvää syytä tarttua mailaan ja opetella syöttämään!

Sosiaalisuus

Tennis on täydellinen paripeli, jossa yhdessä hikoilemisesta voi nauttia. Voitte pelata kaksinpeliä toisianne vastaan tai nelinpeliä muiden kanssa. Tenniksessä, toisin kuin muissa lajeissa, joissa pelataan toista vastaan, ei tarvitse pelätyä taklauksia, törmäyksiä tai iskuja kuin tennispallosta, koska tennis ei ole kontaktilaji.

Kauneus

Värikkäitä mekkoja, kauluspaitoja, hameita ja sortseja sekä kivoja hikinauhoja – tennis näyttää hyvältä. Jätä mustat trikoot kotiin ja valitse peliasuusi kauniita, värikkäitä osia.

Kokonaisvaltaisuus

Käsivarret, jalat, vatsa, selkä – tenniksessä peliin joutuu koko keho. Samalla kunto kasvaa, verenkierto vilkastuu ja luut vahvistuvat. Brittitutkimuksen mukaan mailapelejä pelaavat myös elävät muita pitempään.

Tutkimuksessa seurattiin 80 000:ta iältään 30–98-vuotiasta vuosina 1994–2008 ja vertailtiin milloin ja mihin he kuolivat ja mitä urheilulajia he harrastivat. Kaikki liikunta pidentää ikää, mutta mailapelaajista kaikkein harvimmat kuolivat nuorina.

Koordinaatio

Tenniksen peluu aktivoi koko kehon ja elimistön. Lyhyet spurtit haastavat tasapainon. Pallosilmä harjaantuu, nopeita jarrutuksia ja suunnanmuutoksia tarvitaan koko ajan, ja palloa on osattava lyödä aina oikealla voimakkuudella. Kestävyyden lisäksi haastetuksi tulevat sekä tasapainoaisti että reaktionopeus. Toisin sanoen tennis on loistavan monipuolinen laji, joka parantaa koko kehon koordinaatiota.

Haaste aivoillekin

Tennis aktivoi kirjaimellisestikin koko kehon. Jopa aivot joutuvat töihin, kun on osuttava mailalla palloon. Tennis opettaa tekemään nopeita päätöksiä ja selviämään paineisista tilanteista. Mitä paremmaksi pelaajaksi opit, sitä paremmaksi muuttuu myös taktinen osaamisesi!