Viisi vaikuttavaa syytä treenata aamuisin

Aamuhetki kullan kallis, sanoo sananlasku. Aamutreeni on loistava mahdollisuus saada päivään reipas startti.

Nainen, joka solmii juoksukenkiä jalkaan.

AAMUTREENI Lähde liikkeelle heti aamusta. Aamutreeni antaa nopeasti energiaa alkavaan päivään.

© iStock

5 vaikuttavaa hyötyä aamutreenistä

Kannattaa herätä hiukan aikaisemmin ja treenata heti ensimmäiseksi aamulla. Lue täältä, mitkä viisi hyötyä saat aamutreenistä!

Puhtaalta pöydältä

Pitkän työpäivän jälkeen pää on yleensä täynnä pohdittavaa, vaikutteita ja tekemistä, mikä voi viedä voimia treenaamiselta. Aamulla sen sijaan aloitat puhtaalta pöydä ilman edellispäivänhuolia ja ilman tekosyitä. Tarvitsee vain huolehtia, että herää riittävän aikaisin, jotta ehtii treenata.

Loppupäivä on rennompi

Jos saat lähdetyksi liikkeelle aamuisin, sinun ei enää tarvitse käyttää energiaa sen miettimiseen, miten ja missä välissä ehdit treenata tänään. Sinun ei myöskään tarvitse vilkuilla kelloa koko loppupäivää varmistaaksesi, että ehdit ajoissa kotiin ja treenaamaan ennen pim

Energia riittää muuhun

Treenatessa erittyy endorfiinia, adrenaliinia ja muita energiaa antavia hormoneja. Ne vauhdittavat aivotoimintaa ja parantavat mielialaa niin, että selviydyt edessä olevista tehtävistä paremmin ja saat kaiken kaikkiaan paremman alun päivääsi.

Voimaa vastustaa kiusauksia

Kun olet aloittanut päivän reippaalla treenillä, saatat elää terveellisemmin koko loppupäivän. Aamutreeni antaa päivälle hyvän alun ja käynnistää myönteisen kierteen, jolloin jaksat valita lounaalla terveellistä ruokaa ja kenties vastustaa herkkuja iltapäivällä ja ehkä vielä lähteä illallakin pienelle happihyppelylle.

Uni maittaa illalla

Aamutreeni käynnistää aivot samalla tavoin kuin auringonvalo auttaa heräämään aamuisin. Unihormoni melatoniinia puolestaan alkaa illalla erittyä aikaisemmin, jolloin sinun on myös helpompi saada unen päästä kiinni.