Tämän takia kannattaa treenata keväällä

Keväällä lisääntyvä valo on kuin pieni energiaruiske. Lue, miksi kevät on mitä parhainta aikaa treenata.

Nainen, joka treenaa kevätkukkien keskellä.

KEVÄT – Keväällä lisääntyvä valo antaa uutta virtaa ja luonto heräilee talven jäljiltä – mitkä ihanat syyt lähteä ulkoilemaan.

© iStock

Pitikö sinunkin aloittaa tammikuussa kuntokuuri? Vielä ehtii hienosti! Kevät on mitä parhainta aikaa aloittaa uusi harrastus ja lähteä liikkumaan – listasimme kuusi hyvää syytä, miksi.

Kesään on vielä aikaa

Monia kesän lähestyminen motivoi panemaan kunnon kohentamisessa uuden vaihteen silmään. Jos tavoitteena on treenata kesäksi parempaan kuntoon, kevään korvalla aloittaessa ehtii vielä hienosti – kesälomaan tultaessa tulokset jo tuntuvat!

Lue myös: 8 viikon bootcamp: Elämäsi kuntoon

Uusi vuosi, ­uusi alku ja uusi into

Keväässä on monella tapaa uuden alun tuntua. Valoa on koko ajan enemmän, ja luonto alkaa heräillä talven jälkeen. Jos uudenvuoden treenilupaukset eivät tammikuussa aivan pitäneet, kevät on mitä parhainta aikaa lähteä uuteen yritykseen.

Muiden seura kiinnostaa taas

Talvella moni käpertyy mieluiten kotipesään, mutta lämpenevät säät ja lisääntyvä valo innostavat lähtemään taas ihmisten ilmoille. Kevät onkin paras vuodenaika treenata yhdessä ystävien kanssa ja liittyä vaikkapa johonkin hauskaan treeniporukkaan.

Lue myös: Näin treenaat tehokkaasti kaverin kanssa

Energiaa on enemmän

Kun ikuisuudelta tuntuneen pimeän ja kylmän talven jälkeen kevätauringon säteet alkavat pilkistellä, tuntuu, kuin itsekin virkoaisi pitkästä horroksesta.

Tämä uusi energia kannattaa valjastaa hyötykäyttöön ja suunnata se liikkumiseen – vaikkapa heräävää luontoa samalla ihmetellen!

Tapahtumat innostavat liikkeelle

Keväällä on tarjolla esimerkiksi juoksutapahtumia kaikentasoisille liikkujille. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan, sillä hauskat ­tapahtumat tarjoavat todellisen motivaatioruiskeen. Ne ovat myös itsessään mainio tapa viettää aikaa ystävien kanssa.

Lue myös: 5 km juoksuohjelmka: Juoksuohjelma vasta-alkajalle äänitiedostoina