5 syytä harrastaa joukkuelajeja

Tulivatko pallokentät, urheiluhallit tai kiekkokaukalot tutuiksi lapsena? Silloin tunnistat varmasti nämä viisi hienoa tunnetta, jotka joukkueurheilu antaa.

Naisten joukkue pelaa ja juhlii.

JOUKKUELAJIT - Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta! Urheilu on hauskempaa joukkueessa kuin yksin.

© iStock

Urheilu herättää tiettyjä tunteita – ja ne tunteet vain vahvistuvat, kun pelaa joukkueessa. Muistatko millaisen riemun lentopallon, jalkapallon tai salibandyn pelaaminen herätti sinussa lapsena?

Jos et muista, virkistämme muistiasi täällä.

5 ihanaa tunnetta, jotka joukkuelaji herättää

Yhteinen riemu

Ilo tarttuu, ja se pätee myös joukkuetovereihin. Riippumatta siitä, kuka joukkueen jäsenistä kentällä onnistuu, voitonriemu ja onnistumisen tunne tarttuu kaikkiin niihin, jotka osallistuvat yhteiseen iloon.

Joukkueen puolesta onnistuminen

Voittaminen on kivaa – mutta tiedätkö miltä tuntuu tehdä maali tai juosta ”kunnari” pesäpallossa? Voitonriemu paranee sadalla prosentilla, kun suoritusta ei tee vain itseään vaan myös joukkuetovereita varten.

Toveruuden tunne

Huligaanit ja jengien jäsenet kuuluvat äärimmäisyyksiin, mutta kuvaavat osuvasti sitä, miten suuresti johonkin kuulumisen tunne voi houkutella ihmisiä. Silloinkin kun kyseessä on puhtaasti liikunnan iloon keskittyvä puulaakijoukkue, se on jäsenilleen merkityksellinen ja melkein itse urheiluakin tärkeämpi ihmisryhmä.

Joku valvoo selustaasi

Masennus ja ahdistus ovat tutkitusti vähäisempiä joukkuelajien harrastajilla. Syyksi arvellaan siitä, että että joukkueen jäsenet sekä lohduttavat että tarvittaessa antavat taustatukea kentällä. Yksilölajien harrastaja voi luottaa vain itseensä.

Velvollisuus antaa ryhtiä

Joukkueurheilu on motivoivaa siksi, että se on hauskaa, mutta myös siksi, että se velvoittaa. Pelaajan ei tarvitse olla joukkueensa paras, mutta useimmat tekevät kaikkensa onnistuakseen, kun koko joukkueen menestys riippuu jokaisen jäsenen onnistumisesta.