Tämän vuoksi kannattaa tulla 5 minuuttia aikaisemmin – ja muita vinkkejä ryhmäliikuntaan

Varoitus: Voit tulla yhtä riippuvaiseksi ryhmäliikunnasta kuin 13 treenaajaa, joilta saimme parhaat vinkit ryhmäliikuntatunneille. Lue, miksi ryhmäliikuntatunnille kannattaa tulla 5 minuuttia ennen muita, miten treenin saa varmimmin tehtyä ja miten treenimotivaatio pysyy yllä.

Ryhmäliikuntaa kuntosalilla. Etualalla hymyilevä nainen käsipainon kanssa.

RYHMÄLIIKUNTA – Kävitpä kuntokeskuksen ryhmäliikuntatunneilla tai et, 12:n salilla treenaavan aidoista treenivinkeistä on taatusti hyötyä.

© Istock

Ryhmäliikuntatunnit ovat suosittuja monesta eri syystä.

  • Tunneille on helppo mennä, ja niillä treenin saa tehtyä, kunhan vain tekee kuten ohjaaja sanoo. Lisäksi ohjaajat useimmiten korjaavat virheellisiä suorituksia, joten treeni on tehokasta.
  • Tuntien ohjelmat takaavat myös sen, että kaikkia lihasryhmiä treenataan tasapuolisesti.
  • Tunneilla on määrätty alkamisaika, mikä saattaa saada liikkeelle myös ne, jotka eivät muuten saa lähdettyä salille.

Siinä tuli useampi hyvä syy valita ryhmäliikunta. Jos ne eivät vielä saaneet sinua ylös sohvalta, tutustu 12:n ryhmäliikuntaan hurahtaneen naisen parhaisiin treenivinkkeihin.

Tutustu 12 treenaajan ryhmäliikuntavinkkeihin alla

Valitse kuntosaliketju, jolla on saleja eri paikoissa

Oma päiväohjelmani muuttuu lyhyelläkin varoitusajalla, joten siksi en varaa ryhmätunteja ennakkoon. Tarkistan päivän kuluessa, millä salilla on mitäkin tunteja ja onko niillä tilaa ja sitten vain hyppään pyörän selkään ja hurautan salille. Tämä ei tietysti ole mahdollista kaikkialla, mutta toimii ainakin suuremmissa kaupungeissa.
Marianne

Jumppamatto ja käsipainot
© Istock

Tee samalla kertaa syke- ja joogatreeni

Jos ajattelet kuten minä, että jooga ei ole ”oikeaa” treeniä, yhdistä se johonkin rankempaan. Itse teen ennen joogaa puolen tunnin lihas- tai syketreenin, niin saan hyödyt molemmista.
Amalia

Kokeile kaikkia ryhmäliikuntatunteja vähintään kerran

Näin löydät lempituntisi, kun olet itse kokeillut kaikkea mahdollista.
Camilla

Pikkuhousut

Varapöksyt mukaan

Treenin jälkeen on inhottavaa huomata, että on unohtanut vaihtopikkuhousut kotiin. Siksi pidän niitä aina kassissa.
Anne

Vaihda tuntia heti, kun alkaa kyllästyttää

Kävin vuoden vain spinningissä, kunnes kyllästyin siihen täysin. Vaihdoin danceen ja hot joogaan, ja nyt treeni maistuu taas!
Maija

Spinning

Käyn vain tunneilla, joilla soi hyvä musiikki

Musiikki määrittää sen, kuinka kovaa jaksan treenatessa ponnistella. Huono musiikki syö motivaatiota ja pilaa treenifiiliksen. Kokeile siis eri ohjaajien tunteja, kunnes löydät ohjaajan, jonka musiikkimaku miellyttää.
Inka

Ota pyyhe mukaan

Omalla treenipyyhkeellä voit kuivata hikeä ja laittaa pyyhkeen esimerkiksi treenimaton päälle, niin et joudu nenätysten muiden bakteerien kanssa.
Kristiina

Ennen kuin lähdet ryhmäliikuntatunnille

Juomapullo
© Istock

Hanki helppo juomapullo

Juomapullossa kannattaa olla kätevä nokka, koska varsinkin ryhmätunneilla tahti on usein niin kiivas, että kesken kaiken on hankala alkaa ruuvailla korkkia.
Saara

Laita hiuslenkki juomapullon ympärille

Näin et joudu treenaamaan hiukset auki siksi, että unohdit hiuslenkin kotiin. Jos lenkkiä ei tarvitsekaan tukkaan, se estää pulloa lipeämästä hikisestä kädestä!
Susanna