Minä ja treenikaverini: ”Nauru vain raikaa, kun treenaamme”

Crossfit-saleilla treenataan usein tiukoin ilmein, eikä huumori juuri kuki. Sinnan mielestä onkin mahtavaa, kun treenikaverin kanssa saa myös nauraa – myös itselleen.

Jasper ja Sinna roikkuvat painotangosta. He treenaavat yhdessä crossfit-salilla.

TREENIKAVERI – Niinä päivinä, kun motivaatio on nollassa, treenikaveri saa lähtemään treeneihin. Sinna ja Jasper heittävät huulta koko treenin ajan – ja treeni tuntuu kevyemmältä tehdä ja aika kuluu nopeammin.

© Privat foto

Sinna, 36 vuotta, treenaa crossfittia salikaverinsa Jasperin kanssa

Mistä sinä ja treenikaverisi tunnette toisenne?
”Tapasimme alun perin juurikin crossfit-salilla. Kävimme kumpikin usein aamuisin treeneissä ja törmäsimme tämän tästä toisiimme. Aluksin pidin häntä vähän höpsönä, mutta sittemmin kävi ilmi, että hän on vain tosi avoin ja puhelias kaikkien kanssa.”

Onko salilla yleensä tapana rupatella toisten kanssa?
”Olen treenannut isojen ketjujen kuntosaleilla, missä kaikilla muilla on aina kuulokkeet korvilla. Nykyinen crossfit-salini on aika pieni, ja se on todella mukava ja yhteisöllinen treeniympäristö. Minulle toisten ihmisten kohtaaminen on tosi tärkeä tekijä, joka pitää motivaatiota yllä.”

Miten treenikaveri innostaa liikkumaan?
”Luomme toisillemme painetta hyvällä tavalla. Minun tulee tehtyä treenit automaattisesti vähän tehokkaammin, kun Jasperkin on paikalla. Kun ylitän itseni vaikka voimaharjotteissa, minulla on joku, jonka kanssa jakaa se ilo. Saatan joskus olla vähän itsekriittinen, jolloin Jasper sanoo ’höpö höpö’. Hän ei itse ota kaikkea niin vakavasti, ja se piristää minuakin.”

Jasper ja Sinna treenaamassa. He treenaavat yhdessä crossfit-salilla.

TREENIKAVERI – Kaverilta saa aina kannustusta ja selkääntaputuksia.

© Privat foto

Onko sillä merkitystä, että hän on mies?
”Luulen niin. On ihan hauskaa, ettemme voi treeneissä vertailla suorituksiamme. Hänen turinointinsa myös keventää tunnelmaa. Hänen seurassaan on tosi helppo olla. Saatan olla välillä turhankin kilpailuhenkinen, ja on kiva treenata sellaisen ihmisen kanssa, joka tuo treeneihin myös iloa ja rentoutta eikä suhtaudu niihin mitenkään ryppyotsaisesti. Meillä on aina hauskaa, kun treenaamme yhdessä.”