Miksi kannattaa treenata puolison kanssa

Kun joka tapauksessa vietätte aikaa yhdessä, miksi ette myös treenaisi yhdessä? Lue, miksi kumppanin kanssa treenaaminen on hyväksi.

Mies ja nainen treenaavat yhdessä.

PARISUHDE Paritreeni tarjoaa kosketusta, läsnäoloa ja laatuaikaa yhdessäoloon.

© iStock

Treenikaverin hankkimiseen on monta hyvää syytä. Varsinkin jos kaverikseen saa kumppaninsa.

Yhdessä on helpompi lähteä ja laatuaika tulee kaupan päälle. Lue lisää hyviä syitä, miksi kannattaa treenata oman kumppanin kanssa.

5 hyvää syytä treenata kumppanin kanssa

Yhteistä laatuaikaa

Paritreeni tuo kosketusta, läsnäoloa ja laatuaikaa suhteeseen.

Kahdenkeskinen laatuaika on usein se ensimmäinen, josta tingitään lasten ja työkiireiden vuoksi. Yhteinen treeni on myös mahdollisuus yhdessäoloon, ja tuo hengähdystauon arjen rumbaan antaen samalla uutta virtaa liikunnasta.

Yhteinen treeni sitoo

Treenaamaan lähtöä on vaikeampi välttää, kun on sopinut siitä jonkun muun kanssa, ja kumppani on ehkä kaikkein motivoivin kumppani. Kehnojen tekosyiden keksiminen ei mene läpi ihmiselle, jonka tuntee niin hyvin kuin oman rakkaan, varsinkin, jos hänen kanssaan asuu samassa osoitteessa.

Tulokset paranevat

Kasvojaan ei ole kiva menettää, ei edes kumppanin silmissä. Siksi kumppanin kanssa treenatessaan pyrkii yleensä tekemään kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Jokainen haluaa näyttää jaksavansa ja pystyvänsä ja osoittaa olevansa hyvä, kun treenaa yhdessä ihmisen kanssa, josta pitää.

Parisuhde vahvistuu

Urheilusuoritusten lisäksi myös suhde vahvistuu yhdessä treenattaessa. Siinä voi nähdä uusia puolia toisesta, tukea toinen toistaan ja kokea ylpeyttä siitä, mitä yhdessä saavutetaan.

Amerikkalainen tutkimus vuodelta 2021 osoitti muun muassa, että myös romanttiseen suhteeseen ollaan tyytyväisempiä silloin, kun kumppanin kanssa treenataan yhdessä.

Treeni on hauskempaa

Kun pystyy jakamaan kumppanin kanssa niin hikoilun kuin kuorsaamisenkin, voi treenikin olla paljon hauskempaa silloin, kun sen jakaa rakastettunsa kanssa. Treenatessa voi haastaa toinen toisensa, tehdä yhteistyötä ja heittää ylävitoset, kun onnistuu.