Pari tekee vatsalihasliikkeitä

Tutkimukset todistavat, että treeni yhdistää. Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan yhdessä treenaava pari pysyy todennäköisemmin yhdessä. 

© Jakob Helbig

Kaikki irti treenistä kumppanin kanssa

Kumppanin kanssa treenaamisessa on rutkasti hyviä puolia: voitte motivoida toisianne, saatte nauraa yhdessä, näette toisistanne aivan uusia puolia ja pääsette irti kodin rutiineista.

perjantai 13. lokakuuta 2017 teksti Jeanette Linder

Näin treenaat yhdessä kumppanisi kanssa

Haluaisitko viettää enemmän aikaa yhdessä kumppanisi kanssa? Yhdessä treenaaminen tarjoaa hyvän keinon lujittaa parisuhdetta. Treenikin edistyy yhdessä paremmin kuin itsekseen. Yhdessä treenaaminen kannustaa molempia ja tehostaa treeniä. 

Näin yhteistreeni onnistuu eri lajeissa

Juoksu

Jos kuntonne ovat kovin erilaiset, toinen saa spurttailla sillä välin, kun toinen etenee tasaiseen tahtiin. Toinen mahdollisuus on, että toinen juoksee pidemmän lenkin, ja vain alku ja loppu mennään samaa matkaa. Määrämittaisella radalla tai kentällä voidaan juosta aikaa, tai hitaammalle voidaan antaa etumatka, jonka nopeampi yrittää saada kiinni tietyssä ajassa.

Täältä löydät 4 tehokasta intervallitreeniä, jotka voit tehdä yhdessä kumppanin tai kaverin kanssa.

Paritreeni, juoksu

Viestileikittelyssä ei ole väliä kumpi juoksee kovempaa. Kun molemmat parantavat tulostaan, niin kokonaistulos paranee.

© Jakob Helbig

Mailapelit

Kokeilkaa kuntoilumielessä mailapelejä, joita ette ole koskaan pelanneet. Järjestäkää vaikka oma rackethlon-kisa, jonka lajit ovat tennis, sulkapallo, squash ja pöytätennis. Jos toinen teistä harrastaa jotain mailapeliä ja toinen on kokematon, juuri sitä lajia ei keskinäisen sovun nimissä kannata valita yhteiseen kuntoiluun kuin opetusmielessä, jos taitaja on hyvä opettaja.

Spinning

Spinningissä voitte valita vierekkäiset pyörät ja antaa molemmat kaikkenne. Koska jokainen säätää vastuksensa oman kuntonsa mukaan, ei haittaa vaikka olisitte kunnoltanne eri planeetoilta. Pyöräilykin on mahdollisuus, mutta se ei ole kaikkina vuodenaikoina välttämättä miellyttävää. Pyöräillessä voi laskea kilometrejä tai seurata kulutettuja kaloreita.

Tanssi

Paritanssissa voi sekä päästä kokemaan romanttisia hetkiä että saada hien pintaan. Jos olette molemmat aloittelijoita, tanssikurssilla pääsette iloitsemaan yhteisestä edistymisestä ja jatkossa nauttimaan oppimastanne erilaisissa tilaisuuksissa. Lavatanssijumppa Lavis sopii yhteiseksi lajiksi sellaisellekin parille, joista toinen taitaa tangot ja valssit ja toinen ei.

Lihaskuntotreeni

Vaikka lihaskuntonne olisivat kaukana toisistaan, voitte ottaa yhteisen tavoitteen, esimerkiksi 200 kyykkyä: ensimmäinen tekee 25, toinen 20 jne., kunnes 200 on täynnä. Ottakaa aikaa ja yrittäkää alittaa se aina seuraavalla kerralla. Myös vastusta säätämällä eri harjoitteet voi sovittaa molemmille sopiviksi, ja kumpikin voi tehdä omaa ohjelmaansa, jos yhteensovittaminen ei onnistu.

Täältä löydät inspiraatiota lihaskuntotreeneihin, jotka voitte tehdä yhdessä.

Paritreeni, punnerrus
© Jakob Helbig

Haastavia hetkiä

Olette kunnoltanne kovin erilaisia

Jos toinen on sporttinen ja toinen ei, urheilullisempaa alkaa helposti tympiä aloittelijan kanssa treenaaminen ja vasta-alkaja tuntee itsensä taitamattomaksi. Jos yhteistä lajia ei löydy, kuntokeskuksessa kumpikin voi tehdä omaa ohjelmaansa.

Käy hermoille

Jos kumppani opettaa tai neuvoo jatkuvasti, siihen tulee helposti vastattua rumasti ja lapsellisesti varsinkin, jos on alakynnessä. Koeta muistaa, että hän haluaa auttaa ja olla hyvä treenikaveri, mutta sinun voi olla vaikea ottaa vastaan hänen tapaansa kommunikoida ja päinvastoin. Siksi onkin hyvä sopia etukäteen, miten toimitaan ja saako toisen treeniin tai syömisiin ylipäätään puuttua. Selvät pelisäännöt auttavat.

Lasten kanssa

Pienten lasten vanhempien on yleensä hankala päästä noin vain lähtemään treenaamaan keskenään. Ratkaisuja ovat kotikuntoilu ja vuorottelu tai vauvan ottaminen juoksurattaissa mukaan. Kun vuorot jaetaan tasapuolisesti ja kirjataan ylös, molemmat pääsevät yhtä usein liikkumaan. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee