5 hyvää syytä treenata kotona

Voit loikata vaikka suoraan sängystä treenimatolle, ja kun lopetat, suihku on kokonaan sinun. Kotona treenaaminen ei ole hullumpaa, varsinkaan kiireisinä arkipäivinä. Lue miksi.

Nainen tekee vuorikiipeily-harjoitetta kotona.

KOTITREENI - Kaloreita voi kuluttaa missä vain – myös kotona, jolloin säästyy aikaa, kun ei tarvitse lähteä salille.

© iStock

Etkö kuulu niihin ihmisiin, jotka koronan aikaan siirtyivät kotiin treenaamaan? Jos et vielä ole löytänyt kotitreenin monia hyötyjä, niin on jo aika kokeilla. Lue lisää täältä ja innostu!

Kotona kannattaa treenata muulloinkin kuin pandemian aikana.

5 hyvää syytä treenata kotona

Kaloreita voi kuluttaa missä vain – myös kotona, jolloin välttyy kuntosalille lähtemisen vaivalta ja aikaakin säästyy.

Jumppamatolle voi loikata vaikka suoraan sängystä, ja treenin jälkeen suihkussa ei ole tungosta. Kotitreeni sopii hyvin kiireiseenkin arkeen, ja nyt kerromme, miksi.

Aikaa säästyy

Säästyt treenivaatteiden pakkaamiselta ja kuljetta- miselta, ja treenin jälkeen pääset suoraan omaan suihkuun ja voit pukeutua omassa rauhassa. Treeni kotona tai omalla pihalla vapauttaa huomattavasti aikaa muuhun. Voit myös treenata samalla, kun pesukone käy tai ruoka kypsyy uunissa, ja saat hyödynnettyä odotusajan tehokkaasti.

Perhettä ei tarvitse jättää

Jos sinulla on pieniä lapsia, kuntosalille lähtemi- seen kuluva aika voi tuntua liian pitkältä. Kotona voit sen sijaan hypätä treenivaatteisiin, kun lapset on hoidettu tai ennen kuin he heräävät. Ja jos lapset tarvitsevat jotain, voit helposti keskeyttää treenin hetkeksi.

Kukaan ei tuijota

Kotona treenatessa ei tarvitse ujostella tai miettiä, mitä muut ajattelevat. Kukaan ei katso treeniäsi ja voit olla juuri sen näköinen kuin haluat, ähkiä ja hikoilla mielesi mukaan ja noudattaa omaa tahtiasi.

Vain omia bakteereja

Moni treenaa mielellään hygieenisessä ym- päristössä, jossa ei ainakaan tarvitse altistua kaikkien muiden bakteereille. Kun käyttää omaa mattoa, kuminauhoja, käsipainoja ja muita välineitä, välttyy toisten hieltä ja bakteereilta. Ja pukuhuonekin on varattu vain omaan käyttöön.

Treenipaikka on aina avoinna ja käytettävissä

Kotitreenin voi tehdä milloin vain. Aukioloajat tai ryhmätunnit eivät silloin rajoita tekemistä, ja voit tehdä juuri sellaisen treenin, joka kulloinkin sopii suunnitelmiisi. Jos heräät mielelläsi aamulla aikaisin, voit käyttää puoli tuntia treeniin ennen muiden heräämistä.

Hyviä varusteita kotitreeniin

Hyviä varusteita kotitreeniin

  • Matto: Ilman sitä on vaikea treenata. Matto suojaa sekä omaa kehoa ja niveliä että kodin pintoja hieltä ja kolhiintumiselta.
  • Kahvakuula tai käsipainot: Yksinkertaisia välineitä koko kehon lihaskuntotreeniin, eivätkä ne vie paljon tilaa.
  • Kuminauhat: Edullisia, hellävaraisia ja erittäin helppoja käyttää. Ja mahtuvat helposti kaappiin treenin päätyttyä.