5 hyvää syytä harrastaa kamppailulajeja

Moni kuvittelee, että kamppailulajien tavoitteena on vain päästä lyömään. Todellisuudessa ne ovat hauska ja haastava tapa saada liikuntaa, joka vahvistaa sekä itseluottamusta että henkistä kanttia. Muun muassa näistä syistä kannattaa kokeilla judoa, karatea, capoeiraa tai nyrkkeilyä.

Nainen treenivaatteissa harrastaa kamppailulajia

KAMPPAILULAJIT Pam! Iskujen ja potkujen treenaaminen on sekä hauskaa että vapauttavaa.

© iStock

Kamppailulajit tuovat monille mieleen toimintaelokuvien sankarit, kuten Jean-Claude Van Dammen, Sylvester Stallonen tai Jason Strathamin.

Kamppailuurheilu on monille jotain, jota harrastaakseen pitää olla erityisen vahva tai notkea.

Totuus on kuitenkin, että KUKA TAHANSA voi hyötyä kamppailulajin harrastamisesta.

5 hyvää syytä harrastaa kamppailulajeja

Lue, miksi lajeja kannattaa kokeilla!

Koordinaatio paranee

Jokaisessa kamppailulajissa on omat sääntönsä siitä, kuinka lyönnit ja potkut saa tehdä ja miten ylä- ja alavar- taloa saa käyttää. Siksi niissä vaaditaan kehonhallintaa ja jatkuvaa tietoisuutta vastustajan liikkeistä ja ympärillä olevasta tilasta. Kaikki tämä yhdessä harjoittaa koordinaatiokykyä, joka on tärkeää myös treenisalin ulkopuolella.

Vapauttavaa liikuntaa

On terveellistä nollata mielensä ja rentouttaa kehonsa purkamalla energiaa kamppailutreeniin sen sijaan että kantaa jännityksiä kehossaan. Kun on purkanut energiansa kamppailulajin tunnilla, voi rentouttaa hartiat, hengittää syvään rennosti ja tyynellä mielellä.

Oppii puolustautumaan

Kirjaimellisesti näin. Kamppailulajit opettavat itsepuolustusta, ja vaikka taitoja ei toivottavasti koskaan tarvitse käyttää,on rauhoittavaa ja itseluottamusta kasvattavaa tietää, että kykenee puolustautumaan tarvittaessa.

Lajit ovat sosiaalisia

Kamppailulajit ovat hauska tapa tutustua uusiin ihmisiin. Ne ovat sekä intensiivisiä että kehittäviä, ja niiden avulla oppii tuntemaan ja kunnioittamaan toista silloinkin, kun kamppailee häntä vastaan.

Kaikki muu unohtuu

Vaikkei harrastaisi juoksua eikä kävisi salilla, kamppailulajit tarjoavat tehokasta koko kehon treeniä, jossa kuluu valtavasti energiaa. Koska tunneilla on koko ajan jokin tavoite, on helppo unohtaa, kuinka kovaa treeni oikeastaan onkaan. Se on myös hauskaa, varsinkin tuttujen treenikavereiden kanssa.