Miksi pyöräily on niin hauskaa – 5 hyvää syytä

Hiukset hulmuavat tuulessa, luonto tuoksuu ja kunto kasvaa. Jos et vielä ole pyöräilyhullu, lue täältä viisi hyvää syytä vetää pyöräilyshortsit jalkaan.

Nainen pyöräilee kilpapyörällä.

PYÖRÄILY – Aurinkolasit, kypärä ja trikoot. Kivat varusteet ovat vain yksi pyöräilyn iloista

© gettyimages

Haaveiletko sinäkin tulevasi yhdeksi niistä ihmisistä, jotka pyöräilevät maanteillä? Hanki kilpapyörä! Se tarvitsee vähemmän huoltoa ja puhdistusta kuin maastopyörä, se on kevyt ja tulet varmasti rakastamaan sitä! Jos et usko, lue täältä viisi hyvää syytä hypätä maantiepyörän selkään.

Miksi pyöräily on niin hauskaa – 5 hyvää syytä

Must-haves til raceren

Pyöräilijän varusteet

  • Aurinkolasit suojaamaan silmiä auringolta ja ötököiltä, kun viiletät menemään.
  • Hyvä kypärä. Hengittävä kypärä, jonka ilma-aukot on verkotettu hyönteisten pitämiseksi poissa, on pyöräilijän vakiovaruste.
  • Juomapulloa tarvitaan nestetasapainon ylläpitoon. Pyörään asennettu pulloteline helpottaa juomista matkan aikana.

5 hyvää syytä

Mieliala kohoaa

Pyöräillessä keho ja mieli kokevat paljon myönteisiä tuntemuksia. Pitkän matkan jälkeen tai kovan mäen huipulla olo tuntuu taatusti mahtavalta. Raitis ilma ja kaunis ympäristö voivat tuoda myös sisäistä rauhaa ja hyvää oloa, vaikka polkeminen olisi raskastakin.

Treeni on hellävaraista

Pyörä kantaa kehon painon, joten pyöräily kohtelee polvia, nilkkoja ja lonkkia hellemmin kuin sellaiset lajit, joissa jalat iskeytyvät maahan juostessa tai hyppiessä. Siksi pyöräily sopii hyvin myös kuntouttavaksi ja palauttavaksi treeniksi.

Paikasta toiseen tehokkaasti

Jos töihin, ystävien tai perheen luo on pitkä matka, ota reppuun vaihtovaatteet ja anna polkupyörän viedä sinut paikasta A paikkaan B. Säästät aikaa ja saat uutta energiaa toisin kuin autossa, paikallisjunassa tai bussissa.

Luontoelämykset ilahduttavat

Harvan liikuntalajin aikana ehtii nähdä niin paljon maisemia kuin pyöräillessä. Vaikka asuisi isossa kaupungissa, ehtii puolessa tunnissa pyöräillä seudulle, jossa on puita, peltoja tai vettä.

Pyöräillessä unohtaa olevansa treenaamassa, kun vaihtuvat maisemat virkistävät mieltä koko ajan.

Mahdollista myös yhdessä

Maanteillä on mukava pyöräillä yhdessä kaverin kanssa ja parantaa samalla maailmaa. Myös tauot kauniissa paikoissa ovat yhdessä hauskempia kuin yksin. On olemassa myös pyöräilyseuroja, joissa voi pyöräillä isommalla joukolla ja tutustua uusiin ihmisiin.

Kunto Plus nro. 11/2023