Miksi kannattaa kävellä illalla

Kuka sanoo, että illalla voi vain lojua sohvalla? Syyspimeälläkin voi kävellä ja saada hyötyjä sekä mielelle että keholle. Seuraavassa esimerkkejä hyödyistä.

Nainen treenivaatteissa ja otsalampussa.

KÄVELY - Valaistuilla reiteillä iltalenkki on mukava ja piristävä kokemus.

© iStock

Pimeänä vuodenaikana moni jää sisään, vaikka kello olisi vasta kuusi illalla.

Usein siitä kärsii kunto, sillä kun istahtaa sohvannurkkaan, sieltä on vaikea saada noustua enää tekemään mitään. Me kerromme, miksi kannattaa lähteä ulos vielä pimeän laskeuduttuakin.

Vältät sohvalle jämähtämisen

Moni jämähtää illalla pehmeään sohvannurk- kaan sipsikulhon tai muiden herkkujen kanssa. Jos otat tavaksi kävellä puolesta tunnista tuntiin päivällisen jälkeen, pysyt energisenä illallakin ja vältät helpommin turhan sohvalla löhöilyn.

Saat ajatukset järjestykseen

Kävellessä ajatukset lentävät, ja illalla haluaa yleensä käydä läpi päivän tapahtumia tai suun- nitella huomista. Se on helpompaa, kun tv ja tietokone eivät häiritse. Siksi reipas lenkki voi auttaa järjestämään ajatukset ja irrottautumaan kunnolla menneestä päivästä.

Keho rentoutuu

Kun on koko pitkän päivän istunut työpöydän ääressä ja työmatkoilla, lihakset ja nivelet tarvitsevat liikettä. Alaselkä, selkä ja lonkat kiittävät liikunnasta ja koko keho tuntuu lenkin jälkeen rennommalta.

Nukut paremmin

Liikunta parantaa unta, koska ajatukset tyyntyvät ja lihakset väsyvät luonnol- lisesti. Siinä missä kova treeni ennen nukkumaanmenoa on haitaksi, kävely sen sijaan edistää unta. Kävely on tutkitusti yhdistetty myös parempaan unen laatuun.

Ruuansulatus paranee

Kävely päivällisen jälkeen tekee hyvää myös ruuansulatukselle. On tutkittu, että kävelyliikunta vauhdittaa ruuansulatusta, ja ruoka siirtyy mahalaukusta nopeammin eteenpäin suolistoon sulatettavaksi. Tehokas ruuansulatus keventää oloa, ja kun ruoka siirtyy pois vatsalaukusta, myös närästyksen vaara pienenee.