Helpotusta selkäkipuun kävelemällä

Selkäkivun taltuttaminen ei välttämättä edellytä sen kummempaa kuin kävelylenkkejä.

Selkää jomottaa

Selkäsäryn taltuttaminen ei välttämättä edellytä sitkeää lihastreeniä – käveleminen voi nimittäin olla yhtä tehokas keino lievittää kipuja.

Israelilaistutkimuksessa verrattiin erityisen selkäkipujen lievittämiseen suunnitellun lihaskunto-ohjelman ja kävelytreeniohjelman vaikutuksia alaselän kivuista kärsineillä osallistujilla.

Käytännölllinen kevyttoppatakki kävelylenkkeilyyn! Kevyttoppis + 4 KUNTO PLUS -lehteä vain 24,90 €.

Molemmissa ryhmissä todettiin yhtä merkittäviä parannuksia kaikilla tutkimuksen kohteena olleina osa-alueilla. Kävely oli siis yhtä tehokas kivun lievittäjä kuin selkätreeni.

Jo 20–40 minuutin kävelylenkit riittävät, kunhan niitä tekee säännöllisesti. Tutkijoiden mukaan kävelyn vaikutukset vastaavat laitteilla tehtyjä tavoitteellisia harjoitteita.

Kävelylenkeillä on myös varsin myönteisiä sivuvaikutuksia – kävely esimerkiksi laskee verenpainetta ja lievittää stressiä sekä virkistää immuunijärjestelmän ja aivojen toimintaa.

LUE MYÖS:Miltä selkäkipu tuntuu?

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background