100 askelta minuutissa edistää terveyttä

Rauhallinen kävely on mukavaa, mutta jotta kävelyllä olisi terveysvaikutuksia, askelia tulisi ottaa 100 minuutissa.

Nainen kävelee kesällä auringossa

Terveyttä kävelystä

10 000 askelta päivässä on ollut jo vuosia suositus aikuiselle, joka haluaa pysyä terveenä.

Mutta myös kävelyvauhdilla on väliä. Rauhallinen käveleskely voi olla mukavaa, mutta jos kävelystä haluaa saada todellista terveyshyötyä, on kiristettävä vauhtia. Mikä sitten on riittävän rivakka kävelyvauhti?

Massachusettsin yliopiston tutkijat perehtyivät asiaan ja kävivät läpi 38 tutkimusta aiheesta löytääkseen tarkan luvun sille, kuinka monta askelta minuutissa on otettava, jotta kävely edistää terveyttä. Tulokseksi saatiin 100 askelta minuutissa.

Onko vauhti nopeampi vai hitaampi kuin mihin olet tottunut? Saat nykyisen vauhtisi selville, kun lasket, kuinka monta askelta otat 10 sekunnissa ja kerrot tuloksen kuudella.

Saatat myös miettiä, millaista tuntivauhtia 100 askelta minuutissa vastaa. Se riippuu tietysti myös askelpituudesta, mutta vauhti on silloin noin 4,3 km/h.

KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu sopii sekä lenkkien suunnitelemiseen että matkan mittaamiseen jälkeenpäin.

[Aktiivisuusrannekkeen avulla saat käveltyä päivittäin enemmän. Mutta mikä olisi sinulle sopiva ranneke? Lue lisää!](https://kuntoplus.fi/treeni/kavely/opas-nain-hyodynnat-aktiivisuusranneketta-ja-valitset-itsellesi-sopivan)

Parhaat vaellusreitit Suomessa ja Euroopassa

Lähde: British Journal of Sports Medicine