Nainen solmii juoksukenkien nauhoja lumessa
© iStock

Talvijuoksu - hankijuoksu

Hankijuoksu on mahtavan tehokas talvijuoksun muoto. Hangessa juostessa on nosteltava jalkoja ja lumi antaa vastusta, joka saa sykkeen tehokkaasti ylös.

tiistai 28. elokuuta 2018

Hankijuoksu kehittää takareisiä ja lonkan koukistajia merkittävästi enemmän kuin tavallinen juoksu. Hankijuoksua harrastamalla voi välttää juoksuvammoja, joita lonkan koukistajien ja takareisien heikot lihakset aiheuttavat.

Hankijuoksun tekniikka

Juokse lyhyin askelin ja keskity nostamaan jalka hangesta sen sijaan, että kyntäisit hankea jaloillasi. Ajattele jalkojesi toimivan kuin moottorin männät. Älä nojaa eteen vaan pidä selkä suoranta ja aktivoi vartalon tukilihakset ja rytmitä juoksua käsillä.

Varusteet

Varrelliset talvijuoksukengät tai säärystimet tai pitkävartiset villasukat suojaamaan nilkkaa lumalta ja akillesjännettä kylmältä, tuulen ja vedenpitävät talvijuoksutrikoot ja juoksutakki. Kovalla pakkasella villainen aluskerrasto on hyvä sillä se on sekä lämmin että siirtää kosteuden pois iholta.

Hankijuoksun hyödyt

Mitä enemmän lunta sitä korkeammalle jalkoja on nostettava, mikä kehittää juoksutekniikkaa ja parantaa juoksun taloudellisuutta. Hanki-intervallit nostavat sykettä ja parantavat hapenottokykyä mahtavasti niin, että kevään tullen tavalliset lenkit sujuvat todella keveästi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee