Vasta-alkajan juoksuohjelma: 5 km yhtäjaksoisesti

Ohjelma, jolla saat juoksuharrastuksen kunnolla käyntiin!

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ohjelman sisältö

Heti ensimmäisenä päivänä juostaan kaksi kilometriä yhtäjaksoisesti! Älä hätäänny. Nyt ei ole tarkoitus pysyä Usain Boltin kintereillä.

Ohjelmaan merkityt yhtäjaksoiset lenkit pitää juosta niin hitaasti, ettei matkalla juurikaan hengästy. Aluksi tämä voi tarkoittaa sitä, että vauhdikkaimmat kävelijätkin etenevät samaa tahtia.

Yhtäjaksoisten lenkkien tarkoitus on totuttaa keho juoksemiseen. Treeniohjelman vauhtileikeissä kohennetaan vauhtikestävyyttä. Vauhtileikki on intervallitreenin vapaampi versio, ja se sopii mainiosti kaikille, jotka eivät halua kuormittaa kehoaan liiaksi.

KUNTO PLUSsan sivusto tarjoaa juoksuohjelmat kaiken tasoisille juoksijoille – myös juuri SINULLE!

Vauhtileikki

Nimensä mukaan vauhtileikissä leikitellään nopeilla jaksoilla: lenkkiä ei juosta samaa tahtia alusta loppuun vaan välillä edetään hitaammin ja välillä vauhdikkaammin.

Päätä vaikkapa kiihdyttää vauhtia aina minuutiksi, kun näet punaisen auton.

Voit jakaa nopeusjaksot myös katuvalojen tai suurten puiden mukaan – ellet sitten hyödynnä urheilukentän juoksurataa.

Vauhdikkaan osuuden tulee kestää enintään puolitoista minuuttia ja hölkkäjaksojen kaksi minuuttia.

Oikeat varusteet talvijuoksuun

Talvijuoksu on mahtava harrastus - sekä keholle että mielelle! Kylmällä säällä juokseminen edellyttää kuitenkin oikeita varusteita, jotta lenkit sujuvat ongelmitta. Se ei tarkoita lenkkeilyä toppahousuissa ja untuvatakissa - päinvastoin. Hyvä nyrkkisääntö on pukeutua niin kuin ulkona olisi 5-10 astetta oikeaa lämpötilaa lämpimämpää. Jos olo on lämmin ja mukava heti lenkin alussa, olet pukeutunut liian lämpimästi.

Lämpimät, heijastimelliset trikoot ovat ehdoton varuste kylmässä ja pimeässä lenkkeiltäessä. Eikö sinulla vielä ole hyviä talvijuoksutrikoita? Silloin tarjouksemme on juuri sinulle sopiva! Nyt saat mukavat ja lämpimät talvijuoksutrikoot + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä yhteishintaan 24,90 euroa.👈 Supermukavissa trikoissa on hyvin istuva leikkaus, vetoketjutasku ja heijastinkuviot, jotka varmistavat, että voit juosta turvallisesti myös pimeässä. Tilaamalla nyt säästät 78,90 euroa. Trikoita on rajattu määrä, joten tekemällä tilauksen heti varmistat, että saat omasi!

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee