Miksi orgasmin voi saada nukkuessa

Unen aikaiset orgasmit eivät suinkaan ole miesten yksinoikeus. Myös naiset voivat kiihottua nukkuessaan aina orgasmiin saakka.

Nainen nukkuu hymy huulilla

Orgasmin voi saada myös ilman kosketusta pelkän ajatuksen voimalla.

© iStock

Orgasmeja unten mailla

Kaikki näkevät unia, eivätkä seksuaalissävytteiset unet ole lainkaan tavattomia. Ne voivat myös siivittää unen näkijän nautinnon huipulle.

Samoin kuin miehet saattavat saada siemensyöksyn nukkuessaan, myös naiset voivat saada orgasmin unen aikana. Syynä saattaa olla eroottisesti kiihottava uni, mutta muitakin syitä on. Unen aikana verenkierto keskittyy pitämään liikkumattoman kehon lämpimänä, ja verenkierto on vilkasta myös sukuelimissä. Naisilla tämä tarkoittaa, että klitorikseen virtaava veri paisuttaa sitä, minkä aivot saattavat tulkita seksuaaliseksi kiihottumiseksi. Joskus tilanne kehittyy orgasmiin saakka. Jotkin tutkimukset osoittavat, että tietyn ruumiinosan ajatteleminen lisää aivojen aktiviteettia jopa enemmän kuin koskettaminen. Yölliset fantasiat siis saattavat laukaista orgasmin nukkuessa.

Nukutko liikaa vai liian vähän? Katso, paljonko unta SINÄ tarvitset

37 % naisista on keski-ikään mennessä kokenut orgasmin nukkuessaan. Unen aikaisia orgasmeja voi kokea jopa 3–4 kertaa vuodessa.

Oletko koskaan herännyt kesken eroottisen unen? Jos heräät valmiiksi latautuneena, viimeistele ihmeessä nautinto omin käsin! Lue, miksi itsetyydytys kannattaa ja miten se voi hyödyttää myös parisuhdetta.