Näin saat intoa seksiin

Vaikka nyt olisi meneillään kuiva kausi, se ei suinkaan tarkoita, että seksihalut olisivat iäksi mennyttä. Lue vinkit, joiden avulla voitte saada kumppanisi kanssa uutta kipinää seksielämään.

Pariskunta hymyilee toisilleen vuoteessa

Kadonneen intohimon jäljillä

Seksihalut tuntuvat monilla hiipuvan jossakin elämän vaiheessa. Vaikka tuntuisi, että seksi ei juuri nyt huvita, se ei tarkoita, että halut olisivat hävinneet lopullisesti. Lue, miten kadonneeksi luullun intohimon voi tuoda takaisin.

1. Tapaus - Et jaksa (edes) iltaisin

Seksologin neuvot: Suunniteltu seksi rikkoo noidankehän

Moni nainen kokee voivansa elää ilman seksiä. Toki se on mahdollista, ja mitä enemmän seksiä karttaa, sitä helpommaksi välttely käy. Seksihalujen sivuuttamisella on itseään voimistava vaikutus, ja tuloksena voi olla noidankehä. Se kannattaa murtaa, ja yhtenä keinona voi olla, että rakastelupäivät sovitaan ennalta. Vaikka hinku ei aina olisikaan valtava, tämä voi auttaa. Muista, että vaikka et aina tuntisi halua aluksi, kiihottuminen voimistuu, kun toimeen ryhdytään. Vähitellen olo alkaa tuntua todella hyvältä, ja lopulta huomaat nauttivasi seksistä ja rakastelusta.

Odotus voi olla osa nautintoa! Lue lisää suunnitelmallisen seksin iloista.

Jos mieli on täynnä arjen huolia, niistä ei pääse makuuhuoneessakaan eroon. Silloin kannattaa koettaa raivata päästään pois asiat, joille ei juuri nyt voi mitään, ja antaa mennä! Jos pidät kodin ohjaksia liian tiukasti kädessäsi, juttele asiasta kumppanisi kanssa. Anna hänelle lisää vastuuta päivittäisistä asioista. Usein nainen ryhtyy kuin huomaamatta koko perheen äidiksi, mikä ajaa kumppanin lapsen rooliin. Tämä voi vahingoittaa myös seksuaalista halua.

Toinen tapa parantaa yhteisyyden ja läsnäolon tuntua rakkauselämässä on etsiä apua makuuhuoneen ulkopuolelta. Uutta voimaa voi löytyä meditaatiosta, joogasta tai seksuaali-neuvojan vastaanotolta.

Täältä löydät rentouttavia joogavinkkejä.

2. Tapaus - Et saa lainkaan orgasmia

Seksologin neuvot: edistä onnea omin käsin

Mikään tuskin tappaa seksihaluja yhtä tehokkaasti kuin pakonomainen orgasmijahti. Kannattaa muistaa, että orgasmi ei aina suinkaan edes ole yhdynnän kohokohta. Moni nainen kokee suurta tyydytystä jo tuntiessaan olevansa yhtä kumppaninsa kanssa – ehkä sinä olet yksi heistä. Jo tämän tiedostaminen voi helpottaa ahdistusta, sillä jos orgasmi ei ota tullakseen, itsestä alkaa helposti etsiä jotakin vikaa. Koeta siis ottaa rennosti ja heittäytyä itse rakastelun nautintoon – se on mahtavaa ilman orgasmiakin!

Jos kuitenkin kaipaat orgasmia rakastelun kruunuksi, voit auttaa asiaa omatoimisesti tai pyytää apua kumppaniltasi. Moni nainen kiihottuu paremmin, kun klitorista hyväillään. Jos kumppanisi ei ole tarpeeksi helläkätinen yhdynnän aikana, kokeile, miltä tuntuu kosketella ja hyväillä klitorista itse.

Itsetyydytyksen avulla voit oppia tuntemaan juuri ne kohdat ja kosketuksen tavat, jotka tuntuvat parhailta ja kiihottavimmilta. Kun tunnet itsesi, sinun on helpompi kertoa myös kumppanillesi, mistä pidät. Näin myös orgasmista voi tulla yhteinen asia.

Treenaa säännöllisesti vatsanpohjan ja emättimen seudun lihaksia. Timmit lihakset lisäävät myös seksinautintoa.

LUE MYÖS: Näin treenaat lantionpohjan lihaksiasi

Seksi on paitsi hauskaa, myös hyväksi hyvinnoinnille. Aina ei ole kuitenkaan helppo puhua seksistä avoimesti. Käsittelemme tässä seksiä monista eri kulmista ja annamme vinkkejä iloiseen, terveelliseen seksielämään.

3. Tapaus - Yhdyntä tekee kipeää

Seksologin neuvot: kivun syyt on aina syytä selvittää

Jos seksi tekee kipeää, älä totuttaudu tilanteeseen. Asialle pitää tehdä jotakin, olipa syynä limakalvojen kuivuminen, tulehdus tai emättimen kouristelu. Asia kannattaa ottaa puheeksi lääkärin vastaanotolla, jotta kipujen syyt voidaan selvittää. Parhaan avun saat todennäköisesti kertomalla kivuista gynekologille, sillä tutkimuksissa kipujen syyt löytyvät varmimmin.

Kuiviin limakalvoihin voi auttaa liukuvoiteen tai ­-geelin käyttö, mutta usein jo tyydyttävästä esileikistä on huimasti apua. Mahdollinen emätin- tai virtsatietulehdus tarvitsee lääkehoidon. Emättimen kouristelu voi johtua monesta syystä. Ehkä jokin asia painaa mieltäsi, tai et muuten pysty rentoutumaan seksin aikana. Tilanne saattaa helpottua jo sillä, että puhut kumppanisi kanssa asiasta. Jos kouristusten taustalla ei ole jokin fyysinen ongelma, puhuminen voi laukaista jännityksesi ja rentoutuessasi myös krampit saattavat jäädä pois.

Lue lisää seksin hyödyistä hyvinvoinnille.

*Asiantuntija: seksologi V. Hollænder*