Seksin 6 terveyshyötyä

Seksi tekee hyvää myös terveydelle. Täältä saat 6 hyvää lisäsyytä harrastaa seksiä.

Parantava seksi

Vahvempi sydän

Syvät hengenvedot kiihkeän yhdynnän aikana rentouttavat kehoa ja tuovat lisää happea vereen. Tämä on hyväksi sydämelle. Lisäksi oksitosiini- ja DHEA-hormonit, joita vapautuu orgasmin aikana, voivat ehkäistä sydänvaivoja.

Vähemmän päänsärkyä

Jos kärsit päänsärystä tai migreenistä, seksi saattaa lievittää kipujasi. Ainakin yhdysvaltalaisessa migreenitutkimuksessa puolet koehenkilöistä koki, että päänsärky väheni lakanoissa piehtaroinnilla.

Vähemmän stressiä ja vakaa verenpaine

Seksi vapauttaa aineita, joilla on rauhoittava ja siten stressiä lievittävä vaikutus. Seksi vaikuttaa myönteisesti verenpaineeseen. Testeissä on esimerkiksi todettu, että puhujat eivät olleet yhtä ahdistuneita, jos he olivat ennen jännitystä aiheuttavaa tilannetta harrastaneet seksiä.

Parempi mieli

Seksi vapauttaa endorfiineja ja muita onnellisuushormoneja, ja myönteinen vaikutus voi kestää pitkään. Kokeissa on todettu, että naiset ovat iloisempia seksin tai hellän kosketuksen jälkeen – eivätkä ainoastaan aktin jälkeen vaan vielä seuraavanakin päivänä.

Kaloreita kuluu

Kunnon muhinointi saa olon hikiseksi ja hengästyneeksi – kuin liikunnan jälkeen. Niitä voi verrata toisiinsa myös siksi, että puolen tunnin seksi polttaa keskimäärin noin 150 kaloria.

Suojaa syöpää vastaan

Seksihormoni oksitosiinilla on monia hyviä ominaisuuksia, mutta yksi tärkeimmistä on, että se ilmeisesti tarjoaa suojaa rintasyöpää vastaan. On olemassa tutkimuksia, joiden mukaan säännöllisellä seksillä on ehkäisevä vaikutus syövän syntyyn.