Näin parannat seksielämääsi

Suunnittelet työt, opinnot, ystäviesi kanssa viettämäsi ajan sekä treeniohjelmasi. Mutta seksi jää uupumaan, sillä ajan varaaminen seksille on epäromanttista. Vai onko?

”Pötyä”, sanoo KUNTO PLUSsan asiantuntijapsykologi. "Odotukset, jotka liittyvät iltaan tai muuhun sovittuun hetkeen, voivat olla iso osa nautintoa."

5 neuvoa seksielämän kohentamiseksi

Suunnittele

Halu ei aina synny itsestään etenkään arjen keskellä. Se vaatii, että priorisoit parisuhteen elämässäsi ja varaat sille aikaa. Naiset kaipaavat esileikkiä, ja jos he tietävät, että esimerkiksi lauantaina on luvassa seksiä, esileikin voi aloittaa jo päiviä etukäteen.

Testaa itsesi: Osaatko nauttia seksistä?

Puhu seksistä

Muutumme koko elämämme ajan. Asia, joka ei kiinnostanut viisi vuotta sitten, voikin nyt tuntua mahtavalta. Siksi on tärkeää, että kerrotte toisillenne, jos haluatte kokeilla jotain uutta tai jos ette enää syty jostain asiasta, jota olette tehneet aina tähän asti.

Tee seksistä hauskaa
Monet ajattelevat vain, miten he suoriutuvat tai miltä he näyttävät, kun he harrastavat seksiä. Näin he unohtavat nautinnon. Mutta seksi on hauskaa. Puhu partnerisi kanssa siitä, mikä on mielestänne kivaa ja miellyttävää. Kokeilkaa uusia asioita, älkääkä suhtautuko seksiin niin vakavasti.

Seksi on paitsi hauskaa, myös hyväksi hyvinnoinnille. Aina ei ole kuitenkaan helppo puhua seksistä avoimesti. Käsittelemme tässä seksiä monista eri kulmista ja annamme vinkkejä iloiseen, terveelliseen seksielämään.

Tutkikaa fantasioitanne
Seksuaalisten fantasioiden tutkiminen voi olla hauskaa, jos se sopii molemmille. Niiden ei tarvitse toteutua koskaan, vaan jo niistä puhuminen voi antaa seksielämään uutta kipinää.

Viettäkää aikaa yhdessä

Seksologien mukaan varsinkin naisille on vaikeaa hypätä sänkyyn harrastamaan intohimoista seksiä, jos viikon varrella ei ole ollut lainkaan yhteistä aikaa. Muistakaa siis läheisyys myös arjessa.