Orgasmit auttavat jaksamaan töissä paremmin

Uusi tutkimus osoittaa työssä jaksamisen ja viihtymisen paranevan seksillä.

Iloinen pariskunta vuoteessa

Uusi tutkimus osoittaa, että sekä miehet että naiset ovat jaksavat panostaa paremmin työhönsä ja myös viihtyvät työssään paremmin, jos he ovat edellisenä iltana saaneet orgasmin. Paras tilanne on niillä pareilla, jotka pääsevät hekuman huipulle päivittäin. Orgasmin ei tarvitse olla yhtä ilotulitusta ja viulujen soittoa, vaan nopeampikin arkilaukeaminenkin tekee ihmeitä työssäjaksamiselle.

Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että työstään stressaavilla ja töitä vielä kotonakin jatkavilla oli myös muita surkeampi seksielämä.

Orgasmit lisäävät elimistössä dopamiinin ja oksitosiinin tuotantoa, jotka vaikuttavat myönteisesti sekä naisten että miesten mielialaan, ja vaikutukset kantavat jopa vuorokauden ajan. Tämä näkyy seuraavana päivänä tehokkaampana työpanoksena ja suurempana työtyytyväisyytenä.

Seksin harrastaminen ja eritoten orgasmit edistävät näin yleistä hyvinvointia, minkä vuoksi seksielämän ylläpitämiseen kannattaa panostaa.

Vaikka uni on yhtälailla hyvinvoinnin kannalta tärkeää, kannattaa seksin tähden uhrata myös tovi uniajasta. Seksin ei myöskään tarvitse kestää tuntikaupalla joka kertaa, vaan pikainenkin lemmenleikki piristää elämää ja toisaalta voi auttaa myös rentoutumaan ja nukkumaan paremmin. Iltaohjelmasta voi myös jättää pois älylaitteiden ja tv:n parissa vietetyt tuokiot ja käyttää senkin ajan hyödyllisemmin makuuhuoneessa.

Seksisessiot kannattavat, sillä paitsi että ne auttavat pistämään tuottavuuden kasvuun ja lisäämään työhyvinvointia, ne myös lujittavat parin välistä suhdetta entisestään.