Väsynyt nainen työpöydän ääressä
© Colourbox

5 syytä jatkuvaan väsymykseen

Tunnetko koko ajan kulkevasi kuin sumussa, koska olet niin väsynyt? Kannattaa ehkä kiinnittää huomiota seuraaviin 5 seikkaan.

torstai 10. maaliskuuta 2016 teksti Anja Bruneskjold

Vaikkaa nukkuisit suositellut 7 - 8 tuntia yössä, saatat silti tuntea olosi uupuneeksi ja vetämättömäksi päivisin. Keräsimme tänne 5 yleistä syytä väsymykseen.

1. Kärsit nestehukasta

Vaikka luulisit, että nautit aivan riittävästi nestettä, etkä edes tunne olevasi janoinen, saatat siilti kärsiä nestehukasta. Verenpaine laskee, kun elimistö kuivuu, aivätkä aivot saa riittävästi happea, mikä tuntuu väsymuksenä. Juo vähintään 6 - 8 lasillista vettä päivän mittaan.

Tämä treenisetti laittaa turbovaihteen päälle treenaamisessa! Toppi ja trikoot + 3 nroa Kunto Plus -lehteä vain 16,90 €

2. Alkoholinkäyttö

Alkoholi voi auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen, ja jopa helpottaa nukahtamista, MUTTA se myös siirtää virkistävän REM-unen alkamista ja lyhentää sen kestoa. Koska REM-uni jää vähemmälle, alkoholin vaikutuksen alaisena nukuttu uni ei virkistä niin kuin normaali uni.

 

3. Liian pitkät päivätorkut

Noin puolen tunnin päiväunet ovat tutkitusti hyväksi ja virkistävät. Jos nukut yli 2 tunnin päiväunia, olosi saattaa tuntua herätessä entisstäkin väsyneemmältä.

Pitkätkään unet eivät ole tae siitä, että saat riittävästi syvää unta. Lue, paljonko syvää unta pitäisi saada yössä – ja mistä tiedät, saatko tarpeeksi.


4. Puutostilat

Saatko riittävästi vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita? Varsinkin magnesiuminsaanti on tärkeä verensokerin säätelyn kannalta. Magnesiumia on vihanneksissa, siemenissä ja pähkinöissä - ja lisäravintoaineena.

 

5. Kärsit uniapneasta

Lievä uniapnea on tavallinen vaiva. Uniapneassa hengityksessä tulee taukoja. Jos epäilet uniapneaa, sen merkkejä ovat päänsärky aamulla ja kuorsaaminen. Hoitokeinoja on monenlaisia - Hengitysliitto HeLin uniapneasivu.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee