TESTI: Liikutko tarpeeksi?

Harrastatko riittävästi liikuntaa pysyäksesi hyvässä fyysisessä kunnossa ja muutenkin terveenä? Tee testi, niin tiedät! Kenties olet jo oikeilla jäljillä ja voit pienillä muutoksilla saada liikunnasta kaikki sen tuomat terveyshyödyt.

Nainen pyörän selässä ja nainen sohvalla

TERVEYS Oletko löytänyt tasapainon liikunnan ja laiskottelun välillä?

© iStock

Liikunnalla on suuri merkitys ihmisen terveydelle, ja siksi onkin tärkeää, että liikut riittävästi päivittäin. Liikuntaa tulisi harrastaa puoli tuntia päivässä.

Sykkeen tulisi kohota kahdesti viikossa niin ylös, että puhuminen vaikeutuu. Näin kuuluvat terveysviranomaisten suositukset.

Fyysiseen aktiivisuuteen lasketaan mukaan kaikenlainen liikunta, joka tehostaa energiankulutusta. Juoksulenkki tai kuntosalikäynti on itsestäänselvästi liikuntaa, mutta mukaan lasketaan myös esimerkiksi pyörällä kuljetut työmatkat, siivous ja lasten tai lemmikkien kanssa ulkoilu. Tärkeintä on, että harrastat jonkinlaista liikuntaa päivittäin.

Vasta-alkaia? Aloita täällä

Jos liikut joka päivä, tulet samalla ennaltaehkäisseeksi lukuisia sairauksia ja vahvistat samalla terveyttäsi. Liikunta voi auttaa elämään pidempään ja pysymään myös kunnossa kaiken ikää.

LUE MYÖS: Milloin verenpaine on kohonnut?

Tee testi ja selvitä, liikutko riittävästi – ja jos parantamisen varaa on, mistä voisit aloittaa.