Nainen pyörän selässä ja nainen sohvalla
Terveys

Oletko löytänyt tasapainon liikunnan ja laiskottelun välillä?

© iStock

TESTI: Liikutko tarpeeksi?

Harrastatko riittävästi liikuntaa pysyäksesi hyvässä fyysisessä kunnossa ja muutenkin terveenä? Tee testi, niin tiedät! Kenties olet jo oikeilla jäljillä ja voit pienillä muutoksilla saada liikunnasta kaikki sen tuomat terveyshyödyt.

tiistai 21. heinäkuuta 2020 teksti K. Vedel

Liikunnalla on suuri merkitys ihmisen terveydelle, ja siksi onkin tärkeää, että liikut riittävästi päivittäin. Liikuntaa tulisi harrastaa puoli tuntia päivässä

Sykkeen tulisi kohota kahdesti viikossa niin ylös, että puhuminen vaikeutuu. Näin kuuluvat terveysviranomaisten suositukset.

Fyysiseen aktiivisuuteen lasketaan mukaan kaikenlainen liikunta, joka tehostaa energiankulutusta. Juoksulenkki tai kuntosalikäynti on itsestäänselvästi liikuntaa, mutta mukaan lasketaan myös esimerkiksi pyörällä kuljetut työmatkat, siivous ja lasten tai lemmikkien kanssa ulkoilu. Tärkeintä on, että harrastat jonkinlaista liikuntaa päivittäin.

Jos liikut joka päivä, tulet samalla ennaltaehkäisseeksi lukuisia sairauksia ja vahvistat samalla terveyttäsi. Liikunta voi auttaa elämään pidempään ja pysymään myös kunnossa kaiken ikää.


Tee testi ja selvitä, liikutko riittävästi – ja jos parantamisen varaa on, mistä voisit aloittaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee