Ota omaksesi 11 onnellisuusvinkkiä

Jokainen haluaa olla onnellinen - tavoitteista ja arvoista riippumatta. Usein onni vain tuntuu olevan jossain muualla ja ylipäätään saavuttamattomissa. Itse asiassa jokainen on oman onnensa seppä. Kyse on hyvin pitkälti asenteesta. Ota oppia onnellisten ihmisten asenteesta. Täältä saat 11 onnen salaisuutta.

1. Hymyile

Onnelliset ihmiset hymyilevät vaikkei siihen olisi mitään erityistä syytä. Hymy saa sekä itsen että muut hyvälle tuulelle. Se tapahtuu alitajuisesti. Väkisin väännetyllä tekovirnistykselläkin saa mielialansa tutkitusti kohoamaan - jopa pitämällä kynää poikittain hampaissa! Lisäksi hymyilevä saa myönteistä vastakaikua kaikilta lemmikeistä vanhuksiin ja siltä väliltä.

2. Näe hyvät puolet

Ajattele ennen nukahtamista mitkä olivat menneen päivän parhaat 3 asiaa. Älä pilaa uniasi muistelemalla murheita vaan keskity pelkästään myönteisiin asioihin. Jokaisessa päivässä on jotakin hyvää. Kaunis maisema, hyvä treeni, kiva viesti tms. Vaikka miten pahalta näyttäisi, olet ainakin selvinnyt iltaan asti elossa!

3. Tee parhaasi

Onnelliset ihmiset ylittävät muiden ja omat odotukset eivätkä tyydy vähimmän vaivan tiehen. Päinvastoin. Onnelliset ihmiset tekevät enemmän tarjotakseen hyvää palvelua ja löytääkseen uusia ratkaisuja tai luodakseen uutta - paneutuminen saa tehtävän kuin tehtävän tuntuman mielekkäältä.

4. Syö terveellisesti

Aivosi ja muu elimistösi iloitsevat ravinnon terveellisistä rasvahapoista, probiooteista, kuidusta ja antioksidanteista, joita saa tuoreista raaka-aineista ja mahdollisimman vähän jalostetusta ravinnosta: tuoreesta kalasta, hapanmaitotuotteista, kasviksista ja täysjyväviljasta. Pitkälle jalostetut einekset ja roskaruoka, joissa on transrasvoja masentavat tutkitusti.

5. Elä tässä ja nyt

Tulevan murehtiminen ja menneiden märehtiminen estävät onnellisuutta tehokkaasti. Tietoisuustaidot eli mindfulness, rentoutuminen, meditointi ja luonnossa liikkuminen auttavat elämään tässä ja nyt ja pääsemään askelen lähemmäs onnellisuuden tilaa.

6. Liiku

Liikunta on yksi tehokkaimmista mielialan kohottajista. Liikunta lievittää stressiä ja masennusta ja edistää mielihyvähormonien tuotantoa. Lisäksi liikunta tekee minäkuvasta myönteisemmän. Liikunnan ei tarvitse olla veren maku suussa urheilemista vaan aivan mitä tahansa, mikä miellyttää itseä.

7. Muista ystävät

Onnellinen ihminen ymmärtää, ettei ole yksin maailmassa, eikä sen napa. Yhteydenpito ystäviin, sukulaisiin ja tuttuihin lisää onnellisuutta. Tervehdi naapuria, tarjoa apua turisteille, soita äidille, käy mummon luona, käy ystävän kanssa ulkoilemassa, lähetä postikortti, sauno rakkaan kanssa… mahdollisuuksia on rajattomasti.

8. Keskity myönteisiin asioihin

Kun heräät, ajattele, mitä myönteistä tänään on odotettavissa. Kun virittäydyt hyvään, näet hyvät puolet. Jos keskittyy huonoihin puoliin, näkee niitä kaikkialla. Keskittymällä hyvään ikävät asiat jäävät taka-alalle - aivan kuin kameralla tarkentaessa.

LUE MYÖS: Testi: Oletko introvertti vai ekstrovertti?

9. Hassuttele

Leikki kehittää ajattelua, antaa uuden näkökulman ja auttaa oppimaan uutta ja näkemään uusia puolia asioissa. Hyppynarusta, hulavanteesta tai twister-pelistä riittää riemua aikuisillekin.

10. Tee hyviä töitä

Pidä ovea auki seuraavalle, päästä väsynyt äiti uhmaikäisensä kanssa kassajonossa edellesi, pane lantti keräyslippaaseen, lähetä kehuja tuotteesta, kirjoita nettiin myönteinen arvostelu suosikkikahvilastasi, luovuta verta, silitä kissaa, kehu koiraa ... Anna hyvän kiertää. Hyvät työt lievittävät tutkitusti stressiä ja nostavat mielialaa.

11. Nuku riittävästi

Riittävä uni antaa aivoille aikaa palautua ja uudistua. Pane sähköiset vimpaimet pois hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa, nauti lempeästi rauhoittava kamomillatee tai muu sopiva hauduke, himmennä valot ja vetäydy viileään makuusoppeen uudistaville, onnellisille unille.