Miksi kynnet lohkeilevat jatkuvasti?

Lohkeilevatko kynnet jatkuvasti? Ei hätää, siihen on apu lähellä! Lue, miksi kynnet lohkeilevat ja murtuvat ja miten voit huolehtia kynsistä paremmin.

Nainen viilaa kynsiään

LOHKEILEVATKO KYNNET? Vinkeillämme elvytät lohkeilevat ja hauraat kynnet.

© iStock

Kynnet kaipaavat huoltoa

Hauraat eli repeilevät, lohkeilevat ja liuskoittuvat kynnet ovat monien kiusa.

Lääkäri S. Wollesenin mukaan moiset kynsivaivat johtuvat usein siitä yksinkertaisesta syystä, ettei kynsiä ole hoidettu riittävästi.

Käsiä pestään ja desinfioidaan nykyisin enemmän kuin aiemmin, mutta usein unohdetaan,että myös kynnet tarvitsevat sen vuoksi hoitoa. Poimi siis alta vinkit kynsien kunnossapitoon.

3 vinkin avulla vahvemmat kynnet

Älä leikkaa vaan viilaa

Kynsiviila on paljon hellävaraisempi vaihtoehto kuin sakset. Viilaa pehmein, pyörivin liikkein ja varo leikkaamasta tai viilaamasta kynsiä liian lyhyiksi.

Hoida kynsinauhoja

Jos kynsien juurta ympäröivät nauhat hapertuvat, myös kynsi heikkenee. Hoida kynsinauhoja säännöllisesti öljyllä, joka imeytyy kynsinauhan läpi kynnen juureen asti.

Kun olet öljynnyt kynsinauhat, voit painella niitä kevyesti irti kynnestä.

Kosteuta ja rasvaa

Ota tavaksi voidella kynnet useasti päivittäin hyvällä voiteella, joka sekä kosteuttaa että rasvaa niitä. Hiero hyvin ja ajan kanssa, jotta voide imeytyy kunnolla.

Muista vitamiinit ja kalaöljy

Lisäksi voi käyttääB-vitamiinilisää ja kalaöljyä. B-vitamiinit aktivoivat entsyymejä, jotka edistävät ravintoaineiden imeytymistä ruuasta, ja ne vahvistavat siten osaltaan ihoa, hiuksia ja kynsiä. Samaa tekevät omega-3-rasvahapot, joita saa varsinkin rasvaisesta kalasta mutta myös ravintolisistä.

Artikkeli on ilmestynyt aiemmin KUNTO PLUS -lehdessä 19/2021.

Lähde: Lääkäri S. Wollesen

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background