Kun treenaat paljon, muista hoitaa myös ihoasi

Aktiivisen liikkujan elämäntapa saattaa olla iholle rankka. Siksi KUNTO PLUS haluaa auttaa sinua pitämään huolta myös ihostasi.

KUNTO PLUSsan tarjous: Ihon hyvinvointia edistävä ja pehmeyttä antava Dermalogican kuorintavoide tilaajaetuna TÄÄLTÄ.

Jos iho on herkkä, se saattaa ärtyä treenatessa, vaikka liikunta tekee muuten kaikin puolin hyvää. Seuraavien neuvojen avulla voit säilyttää ihosi kuulaana ja pehmeänä vaikka treenaatkin runsaasti.

1. Poista meikki ennen treeniä.

Meikki ja treeni eivät ole hyvä yhdistelmä.

Ripsiväri ei ole ongelma, ellei se ala valua, mutta meikkivoide ja puuteri ovat pahasta. Ne estävät kuona-aineiden poistumista ihosta, koska ne haittaavat ihon luonnollista puhdistumista hikoilemalla. Annat ihollesi parhaat treeniolosuhteet, kun puhdistat ihon huolellisesti ennen treeniä.

2. Käytä puhtaita ja hygieenisiä treenivarusteita ja -välineitä.

Jos tarvitset lajissasi hansikkaita, käsisiteitä, treenimattoa tai muita vastaavia varusteita, puhdista ne riittävän usein. Jos treenaat kuntosalin yhteisillä laitteilla ja välineillä, voi olla hyvä suihkauttaa ja pyyhkiä ne puhtaaksi myös ENNEN treeniä eikä ainoastaan treenin jälkeen.

Epäpuhtaudet ja bakteerit pesiytyvät helposti laitteisiin ja välineisiin ja leviävät niistä käsien kautta kasvoihin.

3. **Huolla treenivaatteitasi.

Treenivaatteet ovat kosketuksessa ihon kanssa, ja kun kuidut kostuvat hikoillessa, ne tarjoavat otolliset olosuhteet bakteereille päästä hikiselle iholle.

Sen vuoksi treenivaatteiden kannattaa olla kosteutta siirtäviä ja hengittäviä. Kun vaatteet eivät hiosta eikä kosteus jää iholle, iho ei ärsyynny niin helposti. Pese treenivaatteet jokaisen treenikerran jälkeen, niin bakteerit eivät jää muhimaan vaatteisiin.

4. Puhdista ja hoida ihoa.

Treenin jälkeen on hyvä käydä suihkussa ja pestä hiki ja lika pois iholta. Käytä treenin päälle peseytyessäsi kasvoille ja vartalolle mietoa puhdistusainetta hankaamatta ja harjaamatta, ettei iho ärsyynny ja synny näppyjä. Jos et pääse suihkuun heti treenin jälkeen, voit puhdistaa ihon hellävaraisilla kosteuspyyhkeillä, joissa ei ole hajusteita ja muita ihoa ärsyttäviä aineita.

Kosteuta iho pesun jälkeen, jotta sen kosteustasapaino säilyy. Kuiva iho ärtyy helposti, huokoset menevät tukkoon ja ihoon tulee herkästi näppyjä.

LUE MYÖS: Aknelta ei ole turvassa aikuisenakaan – täältä saat apua aknen hoitamiseen

Tiesitkö tätä?

Rankka lihastreeni voi altistaa ihon epäpuhtauksille ja finneille. Tämän johtuu siitä, että lihastreeni lisää elimistön testosteroni-mieshormonin eritystä - myös naisilla. Kun noudattaa näitä neuvoja ja hoitaa ihoaan, ihon epäpuhtauksista ei pitäisi olla huolta runsaasti treenaavallekaan.

LUE MYÖS:Ravitse iho kauniiksi