8 vinkillä hoidetut hiukset

Haaveiletko upeista hiuksista, joita vastaantulijat kääntyvät ihailemaan kuin mainoksissa? Näillä vinkeillä tarjoat hiuksillesi parhaat mahdollisuudet kukoistaa.

Nainen hoitaa hiuksiaan, jotta ne kiiltäisivät eivätkä latvat katkeilisi.

HIUSTENHOITO – Kun kampaus on valmis, suojaa latvat vielä arganöljyllä tai seerumilla.

© iStock

Kun hiukset panevat hanttiin kuin kiukkuinen teini, tekisi mieli luovuttaa. Älä anna periksi! Muutaman helpon vinkin avulla hiukset saa taas helppohoitoisiksi, kiiltäviksi ja kukoistaviksi.

Kun hiukset alkavat katkeilla ja haaroittua, hyvä ja säännöllinen perushoito on kaiken avain. Kerromme, kuinka usein hiukset kannattaa pestä, mitkä hoitorutiinit kannattaa omaksua ja miksi sampoopesun jälkeen tarvitaan aina hoitoainetta. Kun otat nämä niksit käyttöön, huomaat, miten hiuksesi alkavat voida paremmin.

Hyvää hiuspäivää!

8 vinkillä hoidetut hiukset

Nauti oikeaa ravintoa
© iStock

Nauti oikeaa ravintoa

Hiukset tarvitsevat kasvaakseen esimerkiksi B-vitamiinia, kaliumia ja omega-3-rasvahappoja, ja niitä saat monipuolisesta ruokavaliosta. Etenkin avokado, pähkinät, marjat, rasvainen kala, pavut, linssit, kaalit ja salaatti ovat hiusten kannalta hyviä ruokaaineita.

Pese enintään kahdesti viikossa
© iStock

Pese enintään kahdesti viikossa

Jokainen sampoopesu heikentää hiuspohjaa suojaavaa rasvakerrosta. Tämä kuivattaa hiuksia ja vähentää niiden kiiltoa. Vältä siis mahdollisuuksien mukaan hiusten päivittäistä pesemistä.

Suosi lettejä
© iStock

Suosi lettejä

Teetkö aina ponnarin samaan kohtaan? Hiuslenkki kuluttaa hiuksia, joten kannattaa vaihdella kampausta. Suosi lettejä,
koska silloin lenkki on lähempänä latvoja eikä katko hiuksia läheltä päänahkaa.

Vaihda luonnonharjakseen
© iStock

Vaihda luonnonharjakseen

Luonnonharjaksista tehty harja on hiuksille ja hiuspohjalle hellävaraisempi kuin muovi­ tai teräspiikkinen harja. Sitä käytettäessä hiukset eivät myöskään sähköisty yhtä helposti.

Tarjoa tehohoitoa
© iStock

Tarjoa tehohoitoa

Olivatpa hiukset kiharaiset, kuivat, katkeilevat tai rasvaiset, viikoittainen hiusnaamio tai muu tehohoito auttaa niitä jaksamaan. Kampaaja tai hiusterapeutti neuvoo oikeanlaisen hoitomenetelmän löytämisessä.

Leikkauta kuivuneet latvat pois
© iStock

Leikkauta kuivuneet latvat pois

Hius kasvaa 1–1,5 cm kuukaudessa. Kasvaessaan latvat alkavat hapsottaa, katkeilla ja haarautua. Lyhyet hiukset kannattaa leikata 6–7 viikon välein, ja jos hiukset haluaa pitää pitkinä, latvoja on hyvä tasata noin joka toinen kuukaus.

LUE MYÖS: Mietityttääkö ihokarvojen poisto kasvoista? 9 hyvää neuvoa karvanpoistoon

Käytä hoitoainetta
© iStock

Käytä hoitoainetta

Käytä sampoopesun jälkeen aina hoitoainetta. Sampoopesu avaa hiussuomuja, ja ilman hoitoainetta hiukset jäävät karheiksi ja takkuuntuvat helposti. Hoitoaine edistää suomujen sulkeutumista, joten levitä sitä hiuksiin koko pituudelta.

Suojaa kuumuudelta
© iStock

Suojaa kuumuudelta

Föönaus tekee kampauksesta ilmavan mutta myös kuivattaa hiuksia. Levitä hiuksiin aina lämpösuojaainetta ennen käsittelyä föönillä tai kuumalla raudalla.

Lue myos: Näin pääset eroon päänahan kutinasta