5 helppoa tapaa hoitaa jalkojaan

Huolehditko jaloistasi? Jo melko pienet, arkiset muutokset pitävät jalat terveinä ja hyvinvoivina. Lue viisi hyvää vinkkiä!

Nainen hemmottelee jalkojaan

JALKAHOITO – Riisutko sukat jaloista kotona? Paljain jaloin oleskelu on jaloille terveellistä.

© iStock

Jalat on helppo unohtaa, jos niitä ei vaivaa mikään. Sisään kasvaneet kynnet tai pienetkin haavat ihossa voivat tehdä elämästä vaikeaa. Jos tiedät, miltä kivi kengässä tuntuu, tiedät, miten pienikin vaiva voi haitata elämää.

Treenaa jalkoja näin

Jalkojen kunnossa pitäminen ei vaadi paljon. Tässä muutamia vinkkejä, jotka kannattaa ottaa käyttöön.

5 asiaa, jotka voit tehdä jalkojesi hyväksi

Leikkaa kynnet suoraan

Suora leikkaus hyvillä kynsisaksilla estää varpaankynsiä kasvamasta sisään. Moni leikkaa mielellään kynnet kaareviksi, jotta saa kynnet lyhyiksi myös niiden reunoista, mutta tästä voi seurata, että kynsi ärsyttää ihoa ja kasvaa kipeästi sisään.

Kuivaa jalat huolella

Muistatko aina kuivata jalat huolella, kun käyt suihkussa? Jalkaterissä on paljon pieniä uurteita, joissa kosteus nopeasti ruokkii sieniä tai aiheuttaa halkeamia. Muista siis kuivata jalat huolellisesti myös varpaanväleistä ja varpaidet alta.

Kävele paljain jaloin

Luonto ei tarkoittanut jalkoja käyttämään kenkiä ja sukkia. Anna siis jaloillesi vapaus aina kun mahdollista. Paljain jaloin liikkuminen vahvistaa jalkaterien lihaksia ja niveliä ja parantaa myös niiden verenkiertoa.

Voitele jalkavoiteella

Monella on vakituinen iltaja aamurutiini kasvojen hoitoon mutta entä jaloille? Käytä jalkapohjiin paksua voidetta päivittäin. Älä voitele varpaiden välejä! Näin pidät ihon joustavana ja vältyt halkeamilta ja kuivumiselta. Käytä rasvaista jalkavoidetta. Vartalovoide ei riitä jaloille, koska siinä on usein paljon vettä, mikä kuivattaa jalkojen ihoa.

Treenaa jalkateriä

Jalkaterien notkeus ja joustavuus heikkenee usein iän myötä, jolloin tulee aina vain vaikeammaksi kävellä 10 000 askelta päivässä. Jäykkiäkin jalkateriä ja varpaita voi auttaa, kun muistaa jumpata niitä säännöllisesti.