Viisi syytä pahanhajuiseen hengitykseen

Tiesitkö, että verensokeri voi vaikuttaa hengityksen raikkauteen? Listasimme viisi syytä tympeänhajuiseen hengitykseen.

Nainen pitelee kättä suullaan kauhistuneen näköisenä

Pahanhajuinen hengitys on useimmille tuttu riesa, mutta tiedätkö, mistä se varsinaisesti johtuu? Me listasimme viisi syytä raikkauden kaikkoamiseen.

Yön aikana kuivunut suu

Kenenkään hengitys ei ole raikkaimmillaan kahdeksan tunnin unien jälkeen. Nukkuessa suuta luontaisesti huuhtovan syljen tuotanto hidastuu merkittävästi, jolloin bakteerit pääsevät mellastamaan kaikessa rauhassa. Tämän voi aistia aamulla tunkkaisena tuulahduksena.

Tietyt hajua aiheuttavat ruuat

Sipuli ja valkosipuli tunnetusti antavat oman säväyksensä hengitykselle, mutta tiesitkö, että myös tietyt mausteet, kaali, kukkakaali ja retiisi voivat vaikuttaa hengitykseen? Haju kumpuaa itse asiassa aina maha-suolikanavasta asti. Nam!

Ruuatta oleminen

Jos jätät aterioita väliin, se todennäköisesti kostautuu nälän lisäksi pahanhajuisena hengityksenä. Jos et syö, ei sylkeäkään muodostu tavalliseen tahtiin, ja bakteerit pääsevät jälleen vauhtiin.

Hiilareiden säntillinen karttaminen

Tutkimusten mukaan hiilihydraatin saantiaan tiukasti rajoittavilla hengitys haisee pahalta verrattuna niihin, jotka keskittyvät rasvojen saannin rajoittamiseen. Tosin rasvan minimoijat tapaavat röyhtäillä ja kärsiä ilmavaivoista enemmän kuin hiilareiden välttelijät.

Korkea verensokeri

Korkea verensokeri on ERITTÄIN harvoin syynä pahanhajuiseen hengitykseen. Erityisen imelän- ja pahanhajuinen hengitys voi kuitenkin joskus olla merkkinä diabeteksestä - joskin tosiaan ERITTÄIN HARVOIN.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background