Miksi omenat tekevät olon nälkäisemmäksi

Tunnetko olosi omenalla herkuttelun jälkeen vain entistä nälkäisemmäksi? Siihen on itse asiassa hyvä syy!

punaisia omenoita puupöydällä

OMENAT Mitä happamampi omena, sitä kovempi nälkä sinulla on sen syötyäsi. Mistä tämä johtuu?

© Colourbox

Vaikka tuntuukin hassulta, että omenoiden syömisestä tulee vain entistä nälkäisemmäksi, siihen on itse asiassa varsin luonnollinen selitys.

Omenoissa on runsaasti kuitua, joten niistä pitäisi tulla kylläinen olo. Kylläisyydentunne riippuu kuitenkin kunkin omenan happamuudesta: mitä happamamman makuinen omppu, sitä nälkäisempi olo. Omenoiden sisältämä hedelmähappo stimuloi ruokahalua ja voi aiheuttaa nälän tunnetta.

Omena on toki mainio terveellinen välipala. Se sisältää runsaasti kuitua ja vettä, jotka nimenomaan täyttävät vatsaa, ja auttaa näin jaksamaan seuraavaan ateriaan asti. Omenan sisältämä energia auttaa myös piristämään oloa, jos verensokeri on päässyt notkahtamaan.

Jos nälkä yllättää omenoilla herkuttelun jälkeen, sama ilmiö todennäköisesti toistuu, kun syöt greippejä, appelsiineja tai muita sitrushedelmiä, jotka sisältävät niin ikään runsaasti happoja.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background