Miksi omenat tekevät olon nälkäisemmäksi

Tunnetko olosi omenalla herkuttelun jälkeen vain entistä nälkäisemmäksi? Siihen on itse asiassa hyvä syy!

punaisia omenoita puupöydällä

OMENAT Mitä happamampi omena, sitä kovempi nälkä sinulla on sen syötyäsi. Mistä tämä johtuu?

© Colourbox

Vaikka tuntuukin hassulta, että omenoiden syömisestä tulee vain entistä nälkäisemmäksi, siihen on itse asiassa varsin luonnollinen selitys.

Omenoissa on runsaasti kuitua, joten niistä pitäisi tulla kylläinen olo. Kylläisyydentunne riippuu kuitenkin kunkin omenan happamuudesta: mitä happamamman makuinen omppu, sitä nälkäisempi olo. Omenoiden sisältämä hedelmähappo stimuloi ruokahalua ja voi aiheuttaa nälän tunnetta.

Omena on toki mainio terveellinen välipala. Se sisältää runsaasti kuitua ja vettä, jotka nimenomaan täyttävät vatsaa, ja auttaa näin jaksamaan seuraavaan ateriaan asti. Omenan sisältämä energia auttaa myös piristämään oloa, jos verensokeri on päässyt notkahtamaan.

Jos nälkä yllättää omenoilla herkuttelun jälkeen, sama ilmiö todennäköisesti toistuu, kun syöt greippejä, appelsiineja tai muita sitrushedelmiä, jotka sisältävät niin ikään runsaasti happoja.

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background