Nainen pitelee kaaleja, vahvista immuunipuolustustasi
Kolmen päivän terveystykityksellä

tuet elimistön immuunipuolustusta.

© wichmann+bendtsen

Vastustuskykyä terveellisillä ruoka-aineilla

Luonnosta saa terveellisiä, vastustuskyä tukevia ruoka-aineita. 3 päivän ajan herkutellaan ruoka-aineilla, jotka hellivät makuharmoja ja auttavat vahvistamaan elimistön omaa puolustusjärjestelmää.

perjantai 26. lokakuuta 2018 teksti M. Kreutzer

Tue vastustuskykyäsi 3 päivässä syömällä superterveellisiä ruoka-aineita 

Mistä on kyse?

Kolmena päivänä nautitaan runsain mitoin vastustuskykyä tukevia herkkuja.

Hyödyt

  • Paljon herkullisia aterioita.
  • Nälkä ei vaivaa, ja verensokeri pysyy tasaisena koko päivän.
  • Muutos parempaan tuntuu olossa pian.

Haasteet

  • Ruokavalion muutos voi äkkiseltään tuntua rajulta.
  • Terveysruuat eivät ehkä maistu kotiväelle.
  • Terveellisemmät ruoka­­-aineet voivat tuntua kukkarossa.

Näin syöt terveellisesti 3 päivää

Päivä 1

Aamu 

Herkuttele tummilla marjoilla, kuten mustaviinimarjoilla, karhunvatukoilla, mustikoilla ja boysenmarjoilla. Marjojen antosyaanit auttavat suojaamaan elimistöä haitallisten ympäristötekijöiden, kuten ilmansaasteiden, vaikutuksilta. Nauti aamiaiseksi esimerkiksi 3–4 dl maustamatonta jogurttia, 50–75 g marjoja ja kourallinen manteleita.

https://www.agriculturejournals.cz/publicFiles/07749.pdf

Lounas 

Tee itsellesi terveysleipä: voitele täysjyväruisleipäviipale ohuelti majoneesilla ja lastaa päälle makrillia tomaattikastikkeessa ja lisukkeeksi kasviksia: kukkakaalia, paprikaa ja tomaattia. Kalan omega-3-rasva­hapot ja D-vitamiini auttavat tukemaan vastutuskykyä.

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170823093831.htm

Iltapäivä 

Nauti välipalaksi avokadolla päällystetty runsaskuituinen ruisnäkkileipäviipale. Verensokeri pysyy tasaisena, ja välipalan ravintoaineet auttavat vahvistamaan vastustuskykyä.

Ilta 

Kaali kunniaan! Valmista tehosalaatti 150–200 grammasta kaalia sekä broilerista, kalasta tai äyriäisistä. Kaalin C-vitamiini ja flavonoidit auttavat tehostamaan vastustuskykyä, ja bonuksena saat runsaasti kuitua.

Päivä 2

Aamu 

Kananmunat sisältävät runsaasti hyvinvointia tukevia ravintoaineita. Valmista herkkuaamiaiseksi tomaattiviipaleilla päällystetty kahden munan munakas maapähkinävoilla ja mustaherukkahillolla päällystetyn ruisleivän kera.

https://www.health.harvard.edu/heart-health/are-eggs-risky-for-heart-health

Lounas 

Täytä puolet lautasesta erilaisilla kaaleilla. Lisää vaikkapa herneitä ja paprikaa, älä kuitenkaan kurkkua tai jäävuorisalaattia, sillä niissä on niukasti ravintoaineita.

Iltapäivä 

Herkuttele tehosmoothiella: sekoita marjoja, banaani, mehua, mantelivoita ja acaijauhetta. Smoothiesta saat virtaa iltapäivän treeniin, ja se tukee kuormittavasta liikunnasta tilapäisesti heikentyvää vastustuskykyä.

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/03/200331162314.htm

Alkuilta 

Hapankaali sisältää kaalin hyvien ravinto­aineiden lisäksi suoliston hyvinvointia tukevia probiootteja. Monien asiantuntijoiden mukaan suolistobakteeriston osuus vastustuskyvystä on 70–80 prosenttia. Nauti lisäksi rasvaista kalaa, kuten lohta.

Ilta 

Nauti kofeiinitonta kahvia ja pari palaa tummaa suklaata. 

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/fermented-foods-can-add-depth-to-your-diet

Päivä 3

Aamu 

Terästä aamiaista vastustuskykyä tukevalla inkivääriteellä. Inkiväärin sisältämä gingeroli auttaa torjumaan tulehduksia ja tukemaan immuunipuolustusta taistelussa virusten ja bakteerien hyökkäyksiä vastaan.

Lounas 

Syö jälleen rasvaista kalaa ja lisukkeeksi monipuolisesti erivärisiä kasviksia.

Iltapäivä

Juo teetä ja syö välipalaksi ruisleipää jonka päälle sipaiset voita ja hunajaa. Etenkin vihreässä ja valkoisessa teessä on runsaasti antioksidantteja, ja leivästä saat suoliston toimintaa tukevaa kuitua. Pastöroimaton hunaja (mm. kaikki kotimainen hunaja) sisältää ekstra-annoksen prebiootteja, jotka ravitsevat suoliston hyviä bakteereja.

Ilta 

Vaikka kotiväki ei innostuisikaan jokaisesta kolmen päivän ruokavalion ateriasta, spagetti ja maukas kastike maistuvat takuulla koko porukalle. Runsaasti tomaattia, sipulia ja valkosipulia sekä punaisen lihan sijasta esimerkiksi broileria tai soijarouhetta sisältävä kastike hellii niin makuhermoja kuin vastustuskykyäkin. Nauti oma pastakastikkeesi spagetin sijaan suikaloidun suippokaalin kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee