Nainen pitelee tuskaisen näköisenä vesilasia ja särkylääkepilleriä.

Näin lievität pikkujoulukankkusta

Tekisikö mieli rentoutua glögillä tai parilla, mutta seuraavan päivän kohmelo hirvittää jo valmiiksi? Lue, miten seuraava päivä voi sujua paremmalla voinnilla.

maanantai 11. joulukuuta 2017 teksti Anja Bruneskjold

Jomottava päänsärky, pahoinvointi, väsymys ja yleisesti ankea olo ovat tuttuja seurauksia hilpeistä pikkujouluista. Näillä vinkeillä voit lievittää oloa, jos glögiä tuli otettua pari liikaa.

Helpoin tapa torjua kohmeloa on toki ehkäistä sitä jo ennalta: drinkkien välissä kannattaa hörpätä aina lasi vettä, eikä kilistelyyn kannata lähteä tyhjin vatsoin. Ehdottomasti paras tapa torjua kankkunen on toki pitää drinkit mahdollisimman vähissä. Alkoholipitoisen juoman voi välillä myös korvata alkoholittomalla.

Jos vahinko kuitenkin ehtii tapahtua eikä olo ole kuitenkaan seuraavan päivänä huikea, seuraavista vinkeistä voi hyvinkin olla apua!

Inkivääriä

Inkivääri voi auttaa krapulaan liittyvää pahoinvointiin. Keitä kupillinen vettä ja lisää sekaan muutama siivu tuoretta inkivääriä. Voit lisätä myös hieman tuorepuristettua appelsiinia tai sitruunaa, jolloin saat raikkaan maun lisäksi hieman C-vitamiinia.

Pää kylmänä

Kostea ja kylmä pyyhe otsalla voi helpottaa päänsärkyä ja viilentää oloa, kun pää tuntuu raskaalta ja kuumeiselta.

Vettä ja lisää vettä

Vesi auttaa lievittämään alkoholista johtuvan nestehukan aiheuttamaa päänsärkyä. Vettä kannattaa juoda jo edellisiltana, sillä vesi laimentaa veressä olevaa alkoholia ja näin torjuu myös sen oloa kurjistavia vaikutuksia.

Torkut

Elimistö on kovilla juhlien jälkeen, joten lepo on todellakin sallittua. Hörppää lasi vettä ennen torkkuja, niin olo saattaa olla jo kummasti parempi herätessäsi.

Särkylääke

Jos luonnolliset konstit eivät tepsi, ota suosiolla särkylääke. Muista juoda lääkkeen kanssa vettä ja käytä lääkettä aina ohjeen mukaisesti.

Mukavia juhlia!

KUNTO PLUS suosittelee:

Edistä terveyttäsi aktiivisuusrannekkeen avulla

Haluaisitko olla terveempi ja vireämpi vuonna 2019? Aktiivisuusranneke voi auttaa pääsemään tavoitteeseen. Kerromme, miksi askel- ja unimittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla paras koskaan tekemäsi sijoitus omaan terveyteesi.

Active Fit-aktiivisuusranneke voi todella edistää terveyttäsi – se mm. motivoi liikkumaan enemmän ja kertoo, paljonko ja kuinka hyvin nukut öisin.

Tutkimusten mukaan aktiivisuusranneke voi kasvattaa motivaatiota huimasti. Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä! Se taas auttaa alentamaan sekä verenpainetta että painoa. Haluaisitko olla terveempi ja liikkua enemmän? Askelmittari voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Nyt saat askel- ja unimittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden, saat samalla aktiivisuusrannekkeen, joka sisältää askel-, uni- ja sykemittarin. Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker sisältää runsaasti hyödyllisiä toimintoja, joiden avulla olet terveempi ja aktiivisempi vuonna 2019:
  • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
  • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
  • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
  • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
  • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
  • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
  • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
  • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee