Näin lievität pikkujoulukankkusta

Tekisikö mieli rentoutua glögillä tai parilla, mutta seuraavan päivän kohmelo hirvittää jo valmiiksi? Lue, miten seuraava päivä voi sujua paremmalla voinnilla.

Nainen pitelee tuskaisen näköisenä vesilasia ja särkylääkepilleriä.

Jomottava päänsärky, pahoinvointi, väsymys ja yleisesti ankea olo ovat tuttuja seurauksia hilpeistä pikkujouluista. Näillä vinkeillä voit lievittää oloa, jos glögiä tuli otettua pari liikaa.

Helpoin tapa torjua kohmeloa on toki ehkäistä sitä jo ennalta: drinkkien välissä kannattaa hörpätä aina lasi vettä, eikä kilistelyyn kannata lähteä tyhjin vatsoin. Ehdottomasti paras tapa torjua kankkunen on toki pitää drinkit mahdollisimman vähissä. Alkoholipitoisen juoman voi välillä myös korvata alkoholittomalla.

Jos vahinko kuitenkin ehtii tapahtua eikä olo ole kuitenkaan seuraavan päivänä huikea, seuraavista vinkeistä voi hyvinkin olla apua!

Inkivääriä

Inkivääri voi auttaa krapulaan liittyvää pahoinvointiin. Keitä kupillinen vettä ja lisää sekaan muutama siivu tuoretta inkivääriä. Voit lisätä myös hieman tuorepuristettua appelsiinia tai sitruunaa, jolloin saat raikkaan maun lisäksi hieman C-vitamiinia.

Pää kylmänä

Kostea ja kylmä pyyhe otsalla voi helpottaa päänsärkyä ja viilentää oloa, kun pää tuntuu raskaalta ja kuumeiselta.

Vettä ja lisää vettä

Vesi auttaa lievittämään alkoholista johtuvan nestehukan aiheuttamaa päänsärkyä. Vettä kannattaa juoda jo edellisiltana, sillä vesi laimentaa veressä olevaa alkoholia ja näin torjuu myös sen oloa kurjistavia vaikutuksia.

Torkut

Elimistö on kovilla juhlien jälkeen, joten lepo on todellakin sallittua. Hörppää lasi vettä ennen torkkuja, niin olo saattaa olla jo kummasti parempi herätessäsi.

Särkylääke

Jos luonnolliset konstit eivät tepsi, ota suosiolla särkylääke. Muista juoda lääkkeen kanssa vettä ja käytä lääkettä aina ohjeen mukaisesti.

Mukavia juhlia!