Smoothie tekee hyvää monella eri tavalla

Smoothiet ovat v√§rikk√§it√§ ja herkullisia, mutta se ei ole ainoa syy nauttia maukasta juomaa. Smoothiet edist√§v√§t terveytt√§ ja hyvinvointia monella eri tavalla ‚Äď t√§ss√§ niist√§ viisi.

Smoothie

SMOOTHIE on värikäs ja herkullinen ja täynnä energiaa!

© iStock

5 syytä nauttia smoothieita

1. Smoothiet ovat vitamiinipommeja

Smoothieihin voi laittaa miltei mitä tahansa runsaasti kuitua ja vitamiineja sisältäviä hedelmiä ja vihanneksia.

Smoothieihin voi käyttää sekä tuoreita että pakastettuja hedelmiä ja vihanneksia, jotka antavat smoothieille rutkasti makua ja väriä.

Lisää smoothieihin myös siemeniä, pähkinöitä tai kaurahiutaleita. Ne tekevät smoothieista täyteläisempiä, jolloin ne pitävät kylläisenä pidempään.

Kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä smoothie päivässä pitää olon energisenä ja virkeänä.

2. Smoothien voi nauttia aamulla, päivällä tai illalla

Smoothien voi nauttia miten ja milloin tahansa päivän aikana.

Smoothien voi nauttia kulhosta, jolloin päälle voi lisätä marjoja, hedelmiä tai granolaa. Smoothiekulho on mahtava aamiainen!

Voit tehdä smoothien myös 600 grammasta kasviksia, jolloin smoothien voi nauttia vaikka lounaaksi. Näin saat syötyä päivittäisen annoksen kasviksia kerralla!

Smoothie kulhossa

SMOOTHIEKULHO Nauti smoothie kulhosta ja laita päälle granolaa tai hedelmiä. Smoothiekulho on loistava aamiainen!

© iStock

3. Smoothien valmistus auttaa tyhjentämään jääkaappia

Smoothien voi valmistaa mist√§ tahansa hedelmist√§ ja kasviksista ‚Äď ja siksi smoothie on oiva tapa tyhjent√§√§ j√§√§kaapin vihanneslokero tai hedelm√§kulho. Esimerkiksi hieman ruskeiksi p√§√§sseet banaanit tekev√§t smoothiesta kermaisempaa.

Voit myös pilkkoa ylikypsät hedelmät ja vihannekset ja pakastaa ne. Pakastukseen kannattaa käyttää pieniä muovipusseja tai rasioita, joita on helppo käyttää pois yksi kerrallaan smoothien valmistukseen.

4. Smoothie antaa energiaa ennen treeniä ja sen jälkeen

Valmista smoothie ja ota se mukaan ‚Äď saat siit√§ energiaa ennen treeni√§. Smoothie auttaa my√∂s palautumaan nopeasti treenin j√§lkeen.

Hanki smoothiesekoitin, jossa on mukana tarjoiluastia, niin voit ottaa smoothien helposti myös mukaan ja nauttia sen saman tien treenin jälkeen.

5. Keho kiittää, kun syöt enemmän hedelmiä ja vihanneksia

Smoothiet ovat helppo tapa lisätä hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioon.

Kokeile erilaisia smoothiereseptejä. Smoothieen voi laittaa lähes mitä tahansa. Jos tarvitset vinkkejä, löydät parhaat smoothiereseptit täältä.