Pikkelöidyt kesäkasvikset

1 Päivä
65 kcal

Pikkelöidyt kesäkasvikset maistuvat aterian lisäkkeenä. Ne voi myös paloitella ennen käyttöä ja sekoittaa joukkoon yrttisilppua.

Pikkelöityjä kasviksia

PIKKELÖIDYT KESÄKASVIKSET– Pikkelöityjen kasvisten ravintoarvo säilyy suunnilleen ennallaan, mutta koska suola ja sokeri poistavat niistä nestettä bakteereille jää vähemmän elintilaa ja kasvikset säilyvät pidempään.

© wichmann+bendtsen

Pikkelöidyt kesäkasvikset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ISO TÖLKKI

  • 500 g pieniä porkkanoita
  • 500 g kukkakaalial
  • 2 nippu parsaa
  • 2 punainen paprika

1-2-3 liemi:

  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 6 dl vettä
  • Smaksättare, t ex pepparkorn, lagerblad, stjärnanis, fänkålsfrön eller senapsfrön

Valmistus:

  • Kuori ja halkaise porkkanat.
  • Irrota kukkakaalin nuput ja paloittele varsi. Napsauta parsoista kovat kannat pois.
  • Paloittele paprika.
  • Kiehauta lientä niin kauan että sokeri sulaa. Anna jäähtyä hetki, kaada kasvisten päälle tölkkiin niin että ne juuri ja juuri peittyvät ja pane jääkaappiin.

VINKKI: Älä kaada tölkkiin jäävää pikkelöintilientä pois. Käytä se salaatinkastikkeeseen tai marinadiin.

VINKKI: Kaupoissa myytävä natriumbentsoaatti auttaa jos haluat varmistaa, että kasvikset säilyvät kauemmin. i.

Kunto Plus 13/2023