Paprikabroileri
4 annosta
Valmisteluaika: 12 minuuttia
Valmistusaika: 28 minuuttia
Aika yhteensä: 50 minuuttia
4 broilerin rintafilettä
300 g juureksia
2 punasipulia
250 g ruusukaaleja
1/2 dl hasselpähkinöitä
2 dl helmispelttiä
4 dl kanalientä
1/2 tl rosmariinia
merisuolaa
mustapippuria
yrttimausteita, esimerkiksi rosmariinia ja timjamia
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa hunajaa
1 rkl paprikaa
1 tl juustokuminaa
merisuolaa
mustapippuria
Valmistus
Sekoita marinadin ainekset ja kääntele rintafileet kauttaaltaan marinadissa.
Paloittele juurekset, sipuli ja ruusukaalit suupaloiksi, rouhi pähkinät.
Mittaa helmispeltti uunivuokaan, kaada päälle kanalientä niin että speltti peittyy, lisää juurekset ja pähkinät ja ripottele pinnalle rosmariinia, suolaa ja pippuria.
Paista rintafileet pannulla kauniin kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia molemmin puolin, ja nosta ne sitten vuokaan. Ripottele päälle yrttisilppua.
Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia.
Energiasisältö/annos:
Energiaa: 448 kcal
Proteiinia: 48 g
Rasvaa: 12 g
Hiilihydraattia: 45 g
Kuitua: 8 g