Paprikabroileri
Oletko tulisen ruuan ystävä?

Lisää ruokaan tuoretta chilipaprikaa tai chilijauhetta. 

© wichmann+bendtsen

Paprikabroileri

Vähennä tiskiä ja hoida ruuanlaitto yhdessä astiassa. Kokeile maukasta paprikabroileria, joka valmistuu alle tunnissa. Ihastut takuulla!

maanantai 25. tammikuuta 2021 teksti S. Leth

Paprikabroileri

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 12 minuuttia

Valmistusaika: 28 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

4 broilerin rintafilettä

300 g juureksia

2 punasipulia

250 g ruusukaaleja

1/2 dl hasselpähkinöitä

2 dl helmispelttiä

4 dl kanalientä

1/2 tl rosmariinia

merisuolaa

mustapippuria

yrttimausteita, esimerkiksi rosmariinia ja timjamia

Marinadi:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl vaaleaa hunajaa

1 rkl paprikaa

1 tl juustokuminaa

merisuolaa

mustapippuria

Valmistus

  • Sekoita marinadin ainekset ja kääntele rintafileet kauttaaltaan marinadissa. 

  • Paloittele juurekset, sipuli ja ruusukaalit suupaloiksi, rouhi pähkinät. 

  • Mittaa helmispeltti uunivuokaan, kaada päälle kanalientä niin että speltti peittyy, lisää juurekset ja pähkinät ja ripottele pinnalle rosmariinia, suolaa ja pippuria. 

  • Paista rintafileet pannulla kauniin kullanruskeiksi, noin 2–3 minuuttia molemmin puolin, ja nosta ne sitten vuokaan. Ripottele päälle yrttisilppua. 

  • Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia.

Energiasisältö/annos:

Energiaa: 448 kcal

Proteiinia: 48 g

Rasvaa: 12 g

Hiilihydraattia: 45 g

Kuitua: 8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee