Vihreä pestopizza – kasvispohja

30 minuuttia
442 kcal

Monikin on kokeillut jo kukkakaalipohjaa pizzalle, mutta entä kesäkurpitsapohja? Täältä saat vihreän ja keveän pizzapohjan ohjeen sekä vinkit pizzan täytteiksi.

Kasvispohjapizza

Vihreä pestopizza – kasvispohja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle / 1 pizza

Pohja

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 50 g mozzarellaraastetta
  • 1 muna
  • ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria

Pesto

  • 40 g pinjansiemeniä
  • 3 kourallinen basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 2 kourallinen pinaattia
  • 100 g grillattua artisokkaa
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 8 vihreää oliivia
  • 30 g murustettua fetajuustoa
  • 1 kourallinen basilikaa

Valmistus

Pesto

  • Sekoita ja jauha peston ainekset. Jätä rakenne karkeaksi.

Pohja

  • Raasta kesäkurpitsa ja painele neste talouspaperiin. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset.

Pizza

  • Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi ympyräksi. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kiinteä ja kullanruskea.

  • Levitä 2 rkl pestoa, pinaattia, artisokkaa, kevätsipulisilppua, oliivit ja feta pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa 5 minuuttia.

  • Koristele basilikalla ennen tarjoilua.