Vihreä pestopizza – kasvispohja

30 minuuttia
442 kcal

Monikin on kokeillut jo kukkakaalipohjaa pizzalle, mutta entä kesäkurpitsapohja? Täältä saat vihreän ja keveän pizzapohjan ohjeen sekä vinkit pizzan täytteiksi.

Kasvispohjapizza

Vihreä pestopizza – kasvispohja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle / 1 pizza

Pohja

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 50 g mozzarellaraastetta
  • 1 muna
  • ½ dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl merisuolaa
  • ½ tl mustapippuria

Pesto

  • 40 g pinjansiemeniä
  • 3 kourallista basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 2 kourallista pinaattia
  • 100 g grillattua artisokkaa
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 8 vihreää oliivia
  • 30 g murustettua fetajuustoa
  • 1 kourallista basilikaa

Valmistus

Pesto

  • Sekoita ja jauha peston ainekset. Jätä rakenne karkeaksi.

Pohja

  • Raasta kesäkurpitsa ja painele neste talouspaperiin. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset.

Pizza

  • Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi ympyräksi. Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kiinteä ja kullanruskea.
  • Levitä 2 rkl pestoa, pinaattia, artisokkaa, kevätsipulisilppua, oliivit ja feta pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteessa 5 minuuttia.
  • Koristele basilikalla ennen tarjoilua.

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background